Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 15:57

Зірвані переговори по газу через можливе силове захоплення "Нафтогазу"

Делегація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" змушена передчасно призупинити переговори з ВАТ "Газпром" щодо постачання природного газу до України на 2008-2010 роки.

Як повідомляє прес-служба "Нафтогазу" голова правління компанії Євген Бакулін терміново повертається до Києва через загрозу блокування податковими органами України роботи компанії силовим шляхом.

"Нафтогаз України" володіє інформацією щодо можливості силового захоплення адміністративного будинку податковими органами України з метою адміністративного арешту діяльності Компанії.

За наявною інформацією податківці мотивують свої наміри наявністю непогашеної заборгованості НАК "Нафтогаз України" перед Державним бюджетом у розмірі 89 млн. грн. Ця заборгованість виникла наприкінці І кварталу 2006 року, коли Компанією керував Олександр Болкісєв", - йдеться в повідомленні.

Компанія звертає увагу на "неадекватність мети та засобів досягнення цілей Державною податковою адміністрацією".

"Зневажливе ставлення податківців до Компанії під час надважливих для країни переговорів ставить під загрозу нормальні ділові стосунки "Нафтогазу України" з партнерами, та суттєво погіршує імідж України перед міжнародними інвесторами", - йдеться в повідомленні.

"Компанія нагадує, що з 2005 року податковий тягар на газову галузь зростає з кожним роком і сягне у 2007 році майже 20 млрд. грн. (у порівнянні з 5,7 млрд. грн. у 2004-му). Це унеможливлює повноцінний розвиток "Нафтогазу України". Податкові зобов"язання мають бути зменшені з 30% до 11-12% від річного обороту Компанії", - зазначає прес-служба, повідомляєУкраїнська правда

Зараз ви читаєте новину «Зірвані переговори по газу через можливе силове захоплення "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути