Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 13:17

"Ганьба лягла на весь університет" - викладачі КНУ про доньку судді Константінової

"Ганьба лягла на весь університет" - викладачі КНУ про доньку судді Константінової
Донька судді навчається на юридичному факультеті університету.

Заяви доньки судді Печерського районного суду міста Києва Крістіни Константінової Анастасії Тарасюк про "быдло украинское" і "не наш" окупований росіянами Крим кидають тінь на репутацію Київського національного університету.

У вівторок у національному ВНЗ скликають учену раду. А викладачі збирають підписи під зверненням до університетської комісії з етики, повідомляє "5 канал"

"Я отетеріла, не могла повірити, що така людина є студенткою університету. Вважаю, що ця дівчина має понести покарання. Це справа СБУ. Тому що вона говорила про територіальну цілісність України насамперед", – сказала завідувачка кафедри фольклористики Інституту філології Олеся Наумовська.

"Ця ганьба лягла, на жаль, на весь університет. Дуже неприємно читати коментарі, де огульно звинувачують усіх викладачів. Це, безперечно, репутаційні втрати", – зауважила доцентка КНУ Оксана Мацько.

Студенти схвалюють відрахування Тарасюк.

"Людина прямо висловлюється проти територіальної цілісності України й дискредитує своїми публічними діями університет. На мою думку, така людина не має навчатися в університеті Шевченка", – каже голова Студпарламенту Інституту журналістики Данило Гайдамаха.

Та здобувати освіту юриста Анастасія, схоже, буде й далі. У КНУ повідомили: для відрахування є чіткий перелік підстав. І публічних закликів до сепаратизму в ньому немає. Виправити це можуть зміни до закону про вищу освіту. Такі пропонування університет уже готує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

Минулого тижня в мережі з'явилося відео, на якому донька судді Крістіни Константінової обізвала українців "быдлом", називала окупований росіянами Крим "не наш".

Після суспільного розголосу дівчина опублікувала в Instagram вибачення.

Торік доньку судді поліція затримувала за водіння з ознаками алкогольного сп'яніння. Але суд її не притягнув до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «"Ганьба лягла на весь університет" - викладачі КНУ про доньку судді Константінової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути