пʼятниця, 08 грудня 2017 08:49

"Земельних паїв-шмаїв не існує" – заступник Луценка зазіхнув на власність 6,9 мільйонів селян

Заступник генерального прокурора України Юрія Луценка 55-річний Юрій Столярчук зазіхнув на власність 6,9 мільйона українських селян, які отримали земельні наділи унаслідок розпаювання колишніх колгоспів і радгоспів. Він заявив, що ніяких земельних паїв не існує. Єдиний документ, що засвідчує право власності на землю на його думку - свідоцтво на право власності.

  Заступник генерального прокурора Юрій Столярчук: "В Україні є лише один документ, який посвідчує право на землю"
Заступник генерального прокурора Юрій Столярчук: "В Україні є лише один документ, який посвідчує право на землю"

- Який документ дає право власності на землю? Починають розказувати про якісь паї–шмаї. Єдиний документ – свідоцтво права власності на землю", - сказав Юрій Столярчук на засіданні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Луценка зізнався у злочині (Аудіодоказ)

22 листопада 2017 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів аналізувала дії Юрія Столярчука. Оголосила йому догану за перевищення повноважень та незаконне втручання у діяльність прокурорів. За це підписались всі члени комісії - науковці, адвокати, та працівники прокуратури, деякі певним чином залежні від Столярчука.

Підставою для звернення стало незаконне закриття чиновником кримінального провадження відносно Оксани Валешинської – колишнього засновника та директора ТОВ "Партнер-агро", яке у 2012 році заволоділо понад 1500 гектарами землі на Миколаївщині. Підприємство називають активом злочинного угрупування Михайла Титова ("Мультика"). Нещодавно його арештували в результаті масштабної спецоперації силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити відновили грабіж врожаю на полях в Чаусово 2

- Заступник генерального прокурора вчиняє процесуальні дії у кримінальному провадженні, предметом злочину в яких є земля та право на землю. При чому не орієнтується в земельному законодавстві, - каже адвокат Сергій Рохманов, який оскаржив дії Юрія Столярчука. – Заступник генерального прокурора вважає, що єдиним документом, що засвідчує право на землю, є свідоцтво про право власності. По-перше, такого документу не існує та не існувало. Певний час видавалося свідоцтво про право власності на об'єкти нерухомого майна, у тому числі – земельні ділянки. По-друге, правовстановлюючих документів на землю є багато, один з них – сертифікат на право на земельну частку (пай). Як бути 6,9 мільйонам громадян України, які сьогодні є власниками земельних паїв? Це - офіційні дані Держгеокадастру станом на квітень 2017 року. Володіють майже 28 мільйонами гектарів землі для товарного сільськогосподарського виробництва. А це десь 65% всіх земель сільськогосподарського призначення в Україні.

  Дані Держгеокадастру за лютий 2017 року
Дані Держгеокадастру за лютий 2017 року
  Дані Держгеокадастру за лютий 2017 року
Дані Держгеокадастру за лютий 2017 року
Зараз ви читаєте новину «"Земельних паїв-шмаїв не існує" – заступник Луценка зазіхнув на власність 6,9 мільйонів селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути