Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2020 12:29

Зеленському доведеться просувати реформи й обмежувати олігархів

Зеленському доведеться просувати реформи й обмежувати олігархів
Олігархи можуть шантажувати Зеленського, бо контролюють частину депутатів його фракції. Фото: president.gov.ua

В обмін на фінансову допомогу міжнародних інституцій президенту України Володимиру Зеленському доведеться просувати реформи. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Економічна ситуація може бути настільки поганою, що ми станемо критично залежними від міжнародних фінансових інституцій. І це може бути вікном можливостей для країни. В обмін на фінансову допомогу Зеленському доведеться просувати реформи. Обмежувати вплив олігархів на економіку і політику", - говорить Рябошапка.

Відносини між Україною і Сполученими Штатами покращаться, прогнозує він.

"У Зеленського і його команди з'явиться більше політичної волі проводити реформи. Президента змусять їх робити, а не лише створювати гарну картинку.

Насамперед Зеленський має змінити підхід до формування своєї команди. Люди, які прокидаються під гімн Російської Федерації, повинні її залишити.

2-й напрямок – деолігархізація. Президента змусять провести її. І замість вечірніх казок з олігархами будуть зовсім інші історії", - каже ексгенпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вже не президент надії. Сподівання на якісні зміни пішли

"Ми не були командою президента, - розповідає Рябошапка. - Команда – це Баканов, Шефір, Єрмак. Ми були носіями цінностей, з якими Зеленський погоджувався і був готовий реалізовувати. Дещо ми встигли. Проте зараз у президента інші цінності й інші їх носії. Люди змінюються. Змінився і його світогляд: новий формат комунікації, інші люди. Ми почали заважати і створювати дискомфорт. Треба було мати добрі стосунки і з олігархами, і з прокуратурою. А це було неможливо. І Зеленський зробив вибір.

Відносини з олігархами контролює сам Зеленський.

Є певні домовленості між олігархами і Зеленським. Вони контролюють велику частину його фракції. І він уже не є головним у прийнятті рішень у парламенті. В олігархів з'являється більше можливостей для шантажу".

Інтерв'ю з Русланом Рябошапкою читайте в номері журналу "Країна" від 19 листопада.

Українці обрали президентом Володимира Зеленського на виборах 21 квітня 2019 року. У 2-му турі за нього проголосували 73,22% виборців.

Його партія "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах отримала 43,16% голосів і сформувала монобільшість у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському доведеться просувати реформи й обмежувати олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути