субота, 21 листопада 2020 19:48

"Зеленський забуває, що і кому доручав" - колишній генпрокурор

"Зеленський забуває, що і кому доручав" - колишній генпрокурор
Про реформи чуємо тільки слова. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський забуває, що і кому доручав. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Судова реформа триватиме щонайменше рік-два. Щоб люди відчули позитивний вплив – потрібно три-чотири роки. Те саме з реформою правоохоронних органів. Тому потрібно починати зараз, проте ми чуємо тільки слова.

Зеленський забуває, що і кому доручав. То каже уряду робити судову реформу, в той час, як сам уже подав відповідний законопроєкт до парламенту. Потім згадує, що цим займається комісія з питань правової реформи при президентові і доручає їм займатись судовою реформою", - говорить ексгенпрокурор.

Потрібне бачення реформи кримінальної юстиції. І політична воля її робити, говорить Рябошапка.

"Ми почали реформувати прокуратуру, центральний апарат був очищений. Прийшла нова генпрокурорка, сказала: все було незаконно, суди - поновлюйте. Багато з тих, кого ми звільнили за критеріями доброчесності Ірина Венедіктова поновила на посадах. Це підриває довіру до реформи.

Прокурорів оцінювали кадрові комісії, в яких брали участь представники громадянського суспільства. Перше, що зробила нова генпрокурорка – змінила склад цих комісій, ввела туди більшість прокурорів. Система сама себе ніколи не змінить. Документи з реформування системи органів кримінальної юстиції так і залишилися в Офісі генпрокурора. Ніхто ними не цікавиться", - розповів колишній посадовець.

Інтерв'ю з Русланом Рябошапкою читайте в номері журналу "Країна" від 19 листопада.

Цього тижня президент Володимир Зеленський заявив західним послам, що до кінця року відновлять кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. Також заявив про судову реформу.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський забуває, що і кому доручав" - колишній генпрокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути