Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 20:23

Зеленський веде Україну вперед, але зиґзаґами - дипломат ООН

Зеленський веде Україну вперед, але зиґзаґами - дипломат ООН
Зеленський веде Україну вперед, вважає Богдан Нагайло. Фото: Сергій Старостенко

Влада Зеленського веде Україну вперед, але зиґзаґами, сказав в інтерв'ю журналу "Країна" дипломат Богдан Нагайло.

"Спершу Зеленський видавався продовженням екранного Голобородька. Підійшов до управління державою поверхово. Мав добрі наміри щодо реформ, але не розумів, як функціо­нує система. Не знав, наскільки корумповані суди і впливові олігархи. Припустився помилок. Узяв у команду найближчих бізнес-партнерів. Створення партії нашвидкуруч вилізло боком. Вийшов конгломерат різних інтересів. Вважав себе об'єднавчим чинником. Але не очікував такої ненависті й критики від прихильників Порошенка. Та Зеленський не капітулював перед Росією", - вважає.

Останніми місяцями перейшов Рубікон і розпочав контрнаступ проти олігархів, додав Нагайло.

"Зрозумів, що з ними неможливо домовитися, як вважав його попередник. З п'ятою колоною – тим більше. Піти проти Медведчука й Москви, закрити їхні канали було рішучим кроком".

Для завершення реформ українці мають пройти шокову терапію.

"Економічну, правову, правоохоронну. Як поляки, чехи, литовці, латвійці, естонці. А в нас чекають усього й одразу. Або звинувачують глав. Мають бути підтримка й розуміння. Зеленському потрібна ефективніша комунікація. Слід не тільки записувати короткі відео, а сідати перед камерою і чітко пояснювати виклики й можливості народу. Має взяти в команду ефективних керівників", - підсумував.

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю ЧИТАЙТЕ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

За оцінкою КВУ більшість того, що обіцяв Зеленський, не виконано. Зокрема, не реалізовані принципові обіцянки щодо проведення деолігархізації, зростання добробуту населення, реалізації медичної та інших реформ. Також не виконані заяви щодо припинення війни. Натомість є певний прогрес у галузі будівництва доріг, а також ухвалені закони про імпічмент президента та скасування депутатської недоторканності.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський веде Україну вперед, але зиґзаґами - дипломат ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути