середа, 22 грудня 2021 17:06

Зеленський указом "стулив роти" Єрмаку й Арестовичу

Зеленський указом "стулив роти" Єрмаку й Арестовичу
Президент Зеленський із міністром закордоних справ Кулебою на конференції послів, 21 грудня, Гута. Фото: president.gov.ua

З офіційними заявами й коментарями щодо зовнішньої політики України та ініціатив міжнародного характеру тепер можуть виступати лише президент, прем'єр-міністр і міністр закордонних справ.

Відповідний указ президент Володимир Зеленський видав 22 грудня.

Міністерство закордонних справ надає роз'яснення щодо зовнішньополітичного курсу України, координує діяльність державних органів у сфері зовнішніх відносин, наглядає за виконанням міжнародних договорів України, надає методичну, консультаційну, інформаційну допомогу держорганам із відповідних питань, ідеться в тексті.

Посадові особи й держоргани інформують президента, МЗС про зміст службових контактів із питань щодо реалізації держполітики у сфері зовнішніх відносин, із представниками іноземних держав, міжнародних організацій упродовж 10 днів після проведення таких контактів, а в разі одержання особливо важливої інформації - невідкладно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова розвідки Буданов живе в будинку громадян РФ

Листування органів питань зовнішніх відносин, з іноземними державами, міжнародними організаціями, їхніми органами й посадовими особами, акредитованими в Україні іноземними дипломатичними представництвами, консульськими установами, представництвами міжнародних організацій здійснюється через МЗС, крім випадків, передбачених законом або міжнародним договором України.

Участь делегацій і представників України в міжнародних заходах, що проводяться за кордоном, зокрема в рамках міжнародних організацій, передбачає, що керівництво, координацію і контроль за цим здійснює керівник закордонної дипломатичної установи України.

У вересні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив нові критерії роботи для українських дипломатів. Вони відповідають за роботу за визначеними показниками.

Цього тижня в Гуті відбувається конференція послів України. На ній Зеленський заявив, що українська дипломатія має стати "швидкою".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський указом "стулив роти" Єрмаку й Арестовичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути