Ексклюзиви
понеділок, 19 липня 2021 21:44

Зеленський сказав, що має бути першим кроком до членства в ЄС

Зеленський сказав, що має бути першим кроком до членства в ЄС
ЄС повинен визнати прагнення України, Грузії та Молдови. Фото: ОП

Першим кроком на шляху до членства України, Грузії та Молдови в Європейському Союзі має стати визнання європейської перспективи цих держав відповідно до статті 49 Договору про ЄС.

"Україна істотно просунулася на цьому шляху, вже зафіксувавши підтримку декількох держав. Я також запропонував президенту Мішелю винести питання європейської перспективи на розгляд Європейської ради", – сказав президент Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ за підсумками зустрічі в Батумі з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі, президенткою Молдови Майєю Санду і президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Зеленський впевнений, що ця зустріч стане важливим кроком на шляху до європейської інтеграції України, Грузії та Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Офісі Зеленського бояться двох речей": із чим Верховна Рада йде на канікули

"Ми на найвищому рівні задекларували нашу спільну ціль – це повноправне членство в ЄС. Важливо, що наші країни об'єднує не лише кінцева мета на цьому непростому шляху, але й бажання та готовність подолати цей шлях разом. У тому, що ця мета є абсолютно досяжною, додає впевненості й надихає підтримка президента Європейської ради Шарля Мішеля та готовність сприяти подальшому зближенню асоційованих партнерів з ЄС", – зауважив він.

Президент України Володимир Зеленський, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі і президентка Молдови Мая Санду схвалили Декларацію Батумського саміту. Зеленський сьогодні перебуває з візитом в Грузії. Глави держав заявили про зміцнення тристороннього співробітництва між країнами щодо європейської інтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, що має бути першим кроком до членства в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути