Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 08:01

Зеленський розповів, що думає про перейменування вулиць

Зеленський розповів, що думає про перейменування вулиць
Він зазначив, що пам'ятники та вулиці треба називати іменами тих, хто не провокує конфлікт. Фото: "УНІАН".

Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання перейменування вулиць на честь націоналістів - складне та делікатне.

Відповідаючи на відповідне питання журналіста, видання The Times of Israel він підкреслив, що це стосується не тільки вулиць, але і пам'ятників, передає "УНІАН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - ізраїльському ЗМІ: "Я - єврей. А українці обрали мене президентом"

"Є герої, яких шанують на заході та в центрі України, і є інші українці, у яких є свої герої, і які думають інакше. І я розумію різні почуття. І саме тому я сказав кілька разів, дуже чітко: коли у нас складна історія, давайте побудуємо загальну історію. Давайте знайдемо тих людей, чиї імена не викликають суперечностей в нашому сьогоденні і майбутньому. Назвемо пам'ятники і вулиці іменами тих людей, чиї імена не провокують конфлікт", - пояснив він.

"В даний час у нас є свої сучасні герої - люди, які зробили історію, вчені, люди в освоєнні космосу, великі спортсмени, багато письменників... Люди, яких поважають у всіх куточках України. Давайте тримати політику подалі від цієї проблеми", - запропонував Зеленський.

На цьому тижні, 22-23 січня Володимир Зеленський відвідає Ізраїль. Там візьме участь у церемонії, присвяченій 75-й річниці визволення Освенцима.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, що думає про перейменування вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути