Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2023 21:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: Росія стратегічно вже програла

Зеленський: Росія стратегічно вже програла
Стратегічний програш Російської Федерації вже зрозумілий, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Ворог перебуває у специфічній стадії.

Стратегічний програш Російської Федерації вже зрозумілий. Але тактично ворог ще має ресурс для спроб наступальних дій. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Вони шукають варіанти, щоб спробувати змінити перебіг війни та намагаються поставити на службу агресії потенціал усіх територій, які вони поки що контролюють", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков поїхав у Париж. Франція оголосила нову допомогу

Президент повідомив, що провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, "вперше – у подвійному форматі".

"Спочатку – традиційний повний склад Ставки. Розглянули ситуацію на фронті, намагання Росії посилити тиск на Донбасі. Забезпечення армії. Підготовка кадрів та інші питання постійної уваги Ставки. А потім, у другій половині дня – додаткова зустріч членів Ставки у вузькому форматі. Для особливо вагомої розмови", – заявив Зеленський.

Ми не залишимо без нашої відповіді жодну агресивну дію окупанта, сказав президент.

"А також маємо щомісячно відчутно посилювати глобальний тиск на Росію. Ворог має вийти із цієї своєї стадії значно більш послабленим, ніж вони передбачають для себе в найгірших сценаріях. Це важке завдання для нас. Але ми повинні його виконати", – заявив Зеленський.

"Я дякую кожному нашому воїну. Усім солдатам і матросам, сержантам і старшинам, офіцерам і генералам. Усім, хто стійкий. Я дякую всім, хто допомагає Україні. Хай будуть почуті всі, хто молиться за нашу перемогу", – звернувся президент.

Українські військові відбили атаки російських окупантів на у Луганській і Донецькій областях, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог вів наступальні дії на чотирьох напрямках.

За 344 дні ЗСУ знищили понад 129 030 окупантів, 6382 ворожих броньованих машин, 3211 танка, 284 гелікоптера і 293 літака.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Росія стратегічно вже програла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути