Ексклюзиви
пʼятниця, 14 серпня 2020 10:52

Зеленський просить парламент зібратися заради мінімалки

Зеленський просить парламент зібратися заради мінімалки
Ініціатива президента з'явилася напередодні місцевих виборів. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський попросив голову Верховної Ради Дмитра Разумкова провести позачергове засідання парламенту 25 серпня.

Щоб розглянути президентський проєкт змін до державного бюджету про підвищення рівня мінімальної зарплати.

Збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, яке передбачене законопроєктом, – це перший етап. Упродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення, пише сайт президента.

"Впевнений, що депутати проголосують. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до 6 тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до 6 з половиною тисяч гривень", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має розслідувати, як витрачали кошти з Covid-фонду

Після підвищення мінімалки зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив'язаною до мінімальної зарплати, каже президент.

"Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад 2 місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей", – заявив Зеленський.

Підвищення мінімалки сприятиме виведенню з тіні зарплат українців, коли роботодавець офіційно встановлює працівнику найнижчий дозволений законом оклад, а іншу частину зарплати віддає у конверті, ухиляючись від сплати єдиного соцвнеску. Також це стимулюватиме зростання рівня середніх зарплат в Україні та сприятиме зменшенню відтоку людського капіталу за кордон, йдеться на сайті президента.

Зараз мінімальна зарплата становить 4 723 грн.

Раніше Верховну Раду вимагали скликати на позачергову сесію для розгляду проєкту постанови щодо позиції України про події у Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський просить парламент зібратися заради мінімалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути