четвер, 24 листопада 2022 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: потрохи відходимо від блекауту

Зеленський: потрохи відходимо від блекауту
Ситуація із електрикою залишається складною майже у всіх регіонах, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна потрохи відходить від блекауту.

Тривають відновлювальні роботи, електрика, тепло, водопостачання і зв'язок поступово повертаються. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Станом на вечір у 15 областях ще є проблеми з водою. Найскладніше – Київська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Львівська, Полтавська і Харківська області. Але розом з подачею електрики на критичну інфраструктуру даємо і водопостачання і тепло", – сказав Зеленський.

Ситуація із електрикою залишається складною майже у всіх регіонах, заявив президент.

"Але все ж потрохи відходимо від блекаута, щогодини повертаємо живленням новим і новим споживачам", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ада Роговцева прочитала на кухні при свічках поезію Лесі Українки

Найважча ситуація із електрикою поки що у Києві і 15 областях, сказав президент.

"Це Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька області", – повідомив.

Запустили 4362 пунтків незламності, сказав Зеленський. "Мережа зростатиме", – сказав.

"Будь ласка, якщо у вашому місті понад 12 годин немає електрики або тепла, скористайтесь допомогою наших пунктів незламності. Також допомогу нададуть у всіх відділках поліції, на об'єктах ДСНС. Будь ласка, якщо ви знаєте одиноких або літніх людей, яким потрібно допомогти, обов'язково допоможіть їм у цих умовах", – звернувся президент.

До всіх областей України подали електрику. Зараз поступово триває підключення до мережі побутових споживачів, повідомив Офіс президента.

Зв'язок в Україні поступово відновлюється. У Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях досі є труднощі, повідомив міністр цифорової трансформації Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: потрохи відходимо від блекауту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути