Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2022 00:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський порівняв Росію з нацистською Німеччиною

Зеленський порівняв Росію з нацистською Німеччиною
Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський закликав прийти до перемоги і звільнити нашу землю швидше, ніж тривала Велика вітчизняна війна.

Від ранку вторгнення до поразки агресора в тій війні минуло 1418 днів, президент у вечірньому відеозверненні нагадав, що 22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, повідомляє Gazeta.ua.

"Війни, яка назавжди мала залишитися в історії XX століття і ніколи не мала повторитись. Але повторюється", - сказав Зеленський.

Зеленський поговорив з 11 європейськими лідерами: Болгарії, Латвії, Греції, Швеції,Естонії, Чехії, Бельгії, Австрії, Словенії, Молдови і Литви. Обговорив кандидаство України в Євросоюзі.

Всім подякував за підтримку і обсудив подальше відновлення України після війни.

Зеленський пообіцяв продовжити марафон спілкування ще завтра.

"Ключове європейське рішення очікуємо завтра надвечір", - повідомив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія пояснила, чому Україні мають надати статус кандидата в ЄС

Він наголосив про прискорення постачання зброї для України. Якнайшвидше потрібен паритет на полі бою, щоб зупинити цю диявольську армаду й посунути її за кордони України.

"Окупанти били по Миколаєву, сім ракет. На щастя, загиблих не було, п'ятеро людей поранені. Були удари й на Харківщині. Є жертви. Обстрілювали прикордоння Чернігівської та Сумської областей. На Донбасі – масовані авіаційні й артилерійські удари", - повідомив Зеленський сумні новини з фронтів.

Він заявив, що Росія хоче зруйнувати Донбас, як до цього вона зруйнувала Маріуполь.

Також подякував Сполученим Штатам Америки за допомогу і в розслідуванні воєнних злочинів на території України.

"Вдячний пану Елі Розенбауму за готовність приєднатися до встановлення справедливості – він один із тих американських розслідувачів, кому вдалося викрити багатьох нацистів. Наша спільна слідча група має бути максимально сильною, щоб ніхто з російських злочинців не уникнув покарання", - заявив президент.

Зеленський також підписав новий указ про нагородження наших героїв. Державними нагородами відзначені 195 учасників бойових дій, із них 17 – посмертно.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Рішення винесли у п'ятницю, 17 червня. Процес вступу в Євросоюз може зайняти понад 10 років. Протягом цього періоду Україна повинна впровадити у практику правила і стандарти ЄС.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Тим часом, Єврокомісія назвала вимоги для вступу України до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський порівняв Росію з нацистською Німеччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути