Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 11:09

Зеленський почав штрафувати депутатів за прогули

Зеленський почав штрафувати депутатів за прогули
Штрафуватимуть депутата, якщо він протягом місяця не бере участь у понад 30% голосувань. Фото: president.gov.ua

Рік тому, 29 жовтня 2019-го, президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволив штрафувати депутатів за прогули.

За це рішення проголосували 265 народних депутатів із 382 зареєстрованих у сесійній залі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нардепів-прогульників позабирали зарплати на 3 млн грн

Згідно з документом, якщо нардеп протягом одного місяця без поважних причин не бере участі у понад 30% голосувань на засіданнях ВР або у більш як 50% засідань комітету, то йому виплачують не повну зарплату.

Штрафування політиків, які не виконують депутатські повноваження, здійснюється за розпорядженням голови ВР, яке видається на підставі рішення комітету про питання депутатської етики.

За законом, якщо депутат взяв участь в не менш як 70% голосувань при ухваленні рішень парламенту, то йому будуть нараховувати відповідну зарплату.

В грудні 2019-го через прогули оштрафували на понад 3 млн грн п'ятого президента Петра Порошенка, голову фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка, нардепа від фракції "СН" Олександра Дубінського і ще 78 нардепів.

За пів року роботи Верховної Ради 9-го скликання найбільше прогульників виявили в партіях - "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Слуга народу" та в позафракційних партіях.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 248 - представники фракції "Слуги народу", 44 - ОПЗЖ, 27 - "Європейської солідарності", 24 - "Батьківщини", 19 - "Голосу", 23 - групи "За майбутнє", 20 - "Довіри". Свою роботу почали 29 серпня 2019-го.

У перший рік роботи Верховної Ради 9-го скликання 8 народних депутатів пропустили 90% голосувань. Про це повідомляв Комітет виборців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський почав штрафувати депутатів за прогули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути