Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 10:25

Зеленський підтвердив готовність обміняти Сенцова на Вишинського

Зеленський підтвердив готовність обміняти Сенцова на Вишинського
Зеленський говорив із Путіним прообмін по телефону. Фото: president.gov.ua

Україна готова обміняти незаконно утримуваного в Росії режисера Олега Сенцова на підозрюваного у держзраді редактора РІА "Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Це підтвердив президент Володимир Зеленський під час презентації мобільних житлових модулів для військовослужбовців у Міноборони.

"Ми готові Вишинського поміняти на Сенцова. Це як приклад. Це не розмінна монета. Ми б хотіли отримати всіх наших політв'язнів. Якщо це буде першим кроком, ми готові... Давайте, ми дамо вам Вишинського, а ви поверніть нам Сенцова", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денісова сказала, кого можуть помилувати Зеленський і Путін

Минулого тижня президент Володимир Зеленський вперше провів телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Говорили, зокрема, про повернення утримуваних із обох сторін осіб. У Москві заявили, що першим кроком в обміні може стати повернення керівника порталу РІА "Новости Україна" Кирила Вишинського.

За даними МЗС, Росія незаконно утримує понад 70 українців. До цього числа не додані 24 українських моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018-го.

17 липня Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на Донбасі домовилася почати підготовку до обміну утримуваними особами. Україна звільнить 69 людей, підтримувані Росією бойовики – 208.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підтвердив готовність обміняти Сенцова на Вишинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути