Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 02:32

Зеленський підписав закон про безпеку на дорогах

Зеленський підписав закон про безпеку на дорогах
Зеленський підписав важливий закон. Фото: РБК

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України з управління безпекою автомобільних доріг" № 200-ІХ, прийнятий парламентом 17 жовтня 2019 року.

Документ розроблений з метою імплементації положень європейських директив з аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування, повідомляє сайт глави держави.

Так, закон вносить зміни до законів України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги", якими запроваджується поняття "економічні втрати у зв'язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей в результаті дорожньо-транспортних пригод".

Також документ вводить аудит безпеки автодоріг на стадії їх проектування та після введення в експлуатацію та перевірку безпеки автодоріг під час експлуатації. Законом передбачена обов'язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

Впровадження норм закону дозволить підвищити безпеку на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також буде сприяти інтеграції автомобільних доріг загального користування України в міжнародну дорожню мережу з високим рівнем безпеки інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав важливий закон про боротьбу з корупцією

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, автомобільні дороги України є одними з найбільш небезпечних для учасників руху, а ризик травмування або загибелі людей на українських дорогах в 5-6 разів вище, ніж в розвинених європейських країнах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон про безпеку на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути