Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 12:50

Олігархи, корупція і російська агресія: що сказав Зеленському Блінкен

Цей рік буде фундаментальним у відносинах між Україною і США. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

"Не зважаючи на те, що це перша зустріч, команда (американська. - Gazeta.ua) прекрасно орієнтується, що у нас відбувається. Прекрасно знають ситуацію на Донбасі. Я вдячний Сполученим Штатам, що підтримують нас, наш суверенітет, територіальну цілісність.

Ми обговорили питання окупації наших територій, незаконної анексії Криму з боку Російської Федерації, обговорили питання "Північного потоку-2". Це для України дуже чутливе питання. В цьому питанні є різні позиції в Європі, на жаль. Але в цьому питанні ми спільні з США.

Вдячний за підтримку і потужну санкційну політику.

Ми обговорили питання реформ в Україні.

В цілому зустріч змістовна. Це буде фундаментальний рік відносин між Україною і США. В рік 30-річчя незалежності буде важлива "Кримська платформа". Перший майданчик про допомогу деокупацію нашого півострова. Я запросив президента США і віцепрезидента. Віримо, що США обов'язково будуть із нами. Будуть у нас в гостях", - заявив Зеленський.

Автор: president.gov.ua
  Зустріч відбулася у четвер
Зустріч відбулася у четвер

Ентоні Блінкен заявив, що США цінують дружбу і партнерство з Україною.

"Ви зараз на шляху до відновлення і розбудови цього партнерства. Ми стоїмо разом з вами для того, щоб підтримувати процвітаюче та світле майбутнє.

Ми підтримуємо суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Цю позицію поділяють всі члени G7.

Ми глибоко вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за демократію України. Ми бачили Меморіальну стіну, пам'ять тим, хто віддав своє життя, з фотографіями. Це дуже потужно, тому що ми бачимо у тих фотографіях життя кожної людини і думаємо про їхніх батьків, братів, сестер, дітей. Які втратили своїх родичів у боротьбі за незалежність України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен вшанував загиблих українських воїнів і зустрівся з Епіфанієм

На зустрічі обговорювали євроатлантичний курс України, розповів американський чиновник.

"Ту роботу, яку проводить Україна, щоб просувати реформи, викорінювати корупцію та втілювати спільні цінності, які є між нашими країнами.

Ми говорили про реформування інституцій. Тому що є дуже багато різних інтересів, які виступають проти зусиль України щодо реформування і боротьби з корупцією. До них належать зовнішні сили - такі як Росія. Та внутрішні - такі як олігархи та потужні особи, які переслідують власні вузькі інтереси нелегітимними засобами за рахунок народу України.

Тому боротьба з корупцією є одним із найважливіших питань для українського народу та вирішальним для покращення його життя.

Ми також говорили про питання, які стосуються корпоративного управління, прозорості, незалежності антикорупційних органів і реформу судової влади.

Говорили про загрози, які спостерігаються з боку Росії. Спостерігаємо за цими подіями дуже ретельно... Бачимо, що на кордоні з Україною є концентрація російських сил, найбільша з 14-го року. Ми підтримуємо вас, наші союзники і партнери також. Ми звертаємося для Росії, щоб вони перестали застосовувати агресію проти України.

Разом із партнерами працюємо над тим, щоб Україна могла захистити себе проти агресії Росії. Хоча деякі сили Росії були відведені від кордону з Україною, однак деякі залишаються.

Щодня є жертви на контактній лінії. Такоє є кібератаки, зловживання. Все це відбувається щодня.

Ми проти дій Росії щодо дестабілізації в Україні. Підтримуємо антикорупційні реформи. Корумповані сили і агресія Росії намагаються добитися однакових цілей - відібрати в українського народу те, що належить йому по праву", - сказав Блінкен.

Зеленський заявив, що військова і фінансова підтримка України з боку США збільшується.

"Говорили про питання Альянсу і ймовірну дуже серйозну двосторонню угоду", - сказав глава держави.

У квітні президент Володимир Зеленський мав телефонну розмову з американським колегою Джозефом Байденом. Байден запевнив, що США не залишать Україну без підтримки. Вони обговорили реформи та боротьбу з корупцією.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи, корупція і російська агресія: що сказав Зеленському Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути