Ексклюзиви
понеділок, 03 серпня 2020 14:15

У Зеленського кажуть, що його змусили переїхати на державну дачу

У Зеленського кажуть, що його змусили переїхати на державну дачу
Державна дача в Конча-Заспі стала новим помешканням родини Зеленських. Фото: RFE/RL

Президент Володимир Зеленський продав будинок в селі Іванковичі Київської області й переїхав на державну дачу на вимогу охорони.

Про це в інтерв'ю strana.ua розповів радник глави Офіса президента України з медіапитань Михайло Подоляк.

Причиною переїзду Зеленського на держдачу Подоляк називає незручне розташування колишнього власного помешкання родини президента. Зокрема, в будинку було практично неможливо забезпечити охорону УДО.

"Навколо житла президента України мають бути периметри відсікання, щоб неможливо було бачити вікна із сусідніх будинків - загалом, багато процедурних обмежень. А там неможливо було забезпечувати коридори охорони, коли президент виходив із дому. Незнайомі люди приїжджали до сусідів - охорона не могла їх перевірити. Тобто була низка порушень вимог до охорони вищої посадової особи", - сказав Подоляк.

За словами радника глави ОП, Зеленський рік прожив у власному будинку, бо не хотів виходити з образу простої людини - щоб їздити на велосипеді, як у Швейцарії, наприклад. Однак, на відміну від спокійної Швейцарії, Україна - країна конфліктів і постійного хайпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не так, як раніше: президентство Зеленського вплинуло на популярність "Кварталу 95"

Сусіди будинку Зеленського в Іванковичах мали чимало незручностей, яких їм завдавали "постійні маніфестації та перекриття доріг".

"Одна справа - хайп як продукт медійний. А інша - зануритися в середовище, де велика кількість людей тебе ненавидить, хоча не знає особисто. Це проблема нашого суспільства, його потрібно заспокоювати", - розповів Подоляк.

Відповідаючи на питання, чи правда, що подружжя Зеленських живе окремо після скандалу з фейковою вагітністю прессекретарки президента Юлії Мендель, радник голови ОП відповів заперечно: "Ні. Олена Володимирівна і Володимир Олександрович разом, у них дуже теплі стосунки. І всі ці чутки про те, що Мендель нібито вагітна від Зеленського, - феєричний ідіотизм".

Президент України Володимир Зеленський з початку липня користується державною дачею на території резиденції Конча-Заспа Державного управління справами, а саме - будинком №29.

Напередодні там зробили ремонт державним коштом. Майже 200 тис. грн витратили на послуги з аварійно-відновлювальних робіт, ще 110 тис. грн - на ремонт системи пожежної сигналізації.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського кажуть, що його змусили переїхати на державну дачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути