Ексклюзиви
неділя, 19 січня 2020 23:27

Зеленський хоче виголосити промову в Ізраїлі

Зеленський хоче виголосити промову в Ізраїлі
Зеленський відвідає Ізраїль. Фото: The Times of Israel.

На цьому тижні, 22-23 січня президент України Володимир Зеленський відвідає Ізраїль.

Там візьме участь у церемонії, присвяченій 75-й річниці визволення Освенцима. Про це він заявив в інтерв'ю The Times of Israel.

"Найважливіше для кожної країни вшанувати пам'ять жертв Голокосту. Дуже важливо тут бути, незалежно від того, чи будемо ми (лідери країн - ред.) виступати з промовою чи ні. Особисто для мене не має значення, чи дали мені слово. Але так багато людей, які загинули в цій трагедії (Голокосту - ред.), були українськими євреями - починаючи з Бабиного Яру, де були страчені 150 тис. українських євреїв", - заявив Зеленський.

Він нагадав, що за статистикою, кожен четвертий з євреїв, загиблих під час Голокосту, був українцем. Тому, наголосив Зеленський, для українців дуже важливо вшанувати пам'ять жертв цієї трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда в Ізраїлі хоче виступити поряд із Путіним

"Тому я думаю, що було б справедливо, щоб президент України виступив з промовою. Я знаю, що у ізраїльської сторони інший формат; нас не запросили виступати з промовою. Але в будь-якому випадку я буду присутнім на цій церемонії", - зазначив глава української держави.

Світовий форум пам'яті жертв Голокосту відбудеться 22-23 січня в Єрусалимі. Захід буде присвячений 75-й річниці звільнення нацистського концтабору Освенцим.

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда відмовився їхати в Єрусалим на Всесвітній форум пам'яті Голокосту, оскільки йому не дали права виступити з промовою.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче виголосити промову в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути