Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 16:57

Заява Рудик про Порошенка як ворога завдала партії не менше шкоди, ніж відхід Вакарчука - Притула

Заява Рудик про Порошенка як ворога завдала партії не менше шкоди, ніж відхід Вакарчука  - Притула
Сергій Притула, теле- і радіоведучий, член партії "Голос".Фото: Олександр Медведєв/НВ

Сергій Притула, який донедавна входив до складу керівництва партії Голос, в інтерв'ю Радіо НВ розкритикував заяву лідера цієї політсили Кіри Рудик про те, що експрезидент і глава Європейської солідарності Петро Порошенко є для неї "більшим ворогом", ніж чинний президент Володимир Зеленський.

"Після цієї заяви, абсолютно не продуманої, протистояння [між двома партіями] як такого вже й немає, тому що велика кількість людей, які займали нейтральну позицію між Голосом і ЄС, чітко визначилися. І ця заява, насправді, нанесла партії шкоди не менше, ніж складання Святославом Івановичем [Вакарчуком] депутатського мандата. Тому це два основних тригери, які працюють на те, щоб висловлювати якусь тотальну критику в бік Голосу", — прокоментував політик заяву Рудик, яку вона зробила в серпні 2020 року.

Зараз партія Голос переживає внутрішню кризу, що виникла в березні 2021 року, після того як шість депутатів — Соломія Бобровська, Роман Лозинський, Ярослав Юрчишин, Олександра Устінова, Ольга Стефанишина та Володимир Цабаль — отримали від політради Голосу попередження за голосування в унісон з монобільшістю: вони підтримали скерування законопроєкту до Конституційного суду про розширення повноважень президента з призначення глав НАБУ і ДБР.

У пресслужбі партії заявили, що голосування за "провладний" законопроєкт № 5133 є "порушенням послідовності позиції партії" і "політичною підтримкою атаки на антикорупційні органи", а також, що в цьому році не було рішень про виключення когось з лав партії.

23 березня депутат Устінова повідомила, що керівництво її партії намагається позбутися "неугодних" депутатів. Голова Голосу Кіра Рудик в інтерв'ю НВ назвала ситуацію, що склалася, "кризою зростання". За її словами, позиція її колег за дві хвилини до голосування була "утриматися", а політрада Голосу ухвалила найбільш м'яке рішення щодо них.

29 березня половина фракції Голос підписала заяву з вимогою переобрати керівництво партії. Серед тих, хто цього вимагає, — Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Андрій Шараськін, Наталя Піпа, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко та Роман Лозинський.

Зараз ви читаєте новину «Заява Рудик про Порошенка як ворога завдала партії не менше шкоди, ніж відхід Вакарчука - Притула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути