середа, 29 жовтня 2008 13:24

Завдяки кризі влада може взяти під контроль інфляцію

Завдяки кризі влада може взяти під контроль інфляцію
На сьогоднішній день в Україні склалися непогані перспективи для того, щоб влада могла взяти інфляцію під надійний контроль, вважає керівник групи радників глави Національного банку України Валерій Литвицький.

На прес-конференції у середу в Києві Литвицький повідомив, що в останні два місяці відбуваються зсуви у балансі макроекономічних ризиків.

"Баланс макроекономічних ризиків стає більш симетричним. Ще півроку тому загроза інфляції домінувала над загрозою уповільнення зростання, навіть спаду", - сказав експерт, якого цитує Інтерфакс-Україна.

На сьогоднішній день, за його словами, в економіці країни спостерігається уповільнення зростання у промисловості, у ВВП.

"Зараз перспектива мати меншу інфляцію, ніж у першому кварталі цього року, покращала, а перспектива подальшого уповільнення економічного зростання, вона посилилася", - сказав Литвицький, додавши: "Зараз склалися непогані перспективи для того, щоб інфляцію взяти під надійніший контроль".

Експерт також висловив припущення, що існує вірогідність "50 на 50", що у поточному році тенденція уповільнення інфляції, яка спостерігалася у вересні майже вдвічі, може зберегтися.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки кризі влада може взяти під контроль інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути