Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 14:19

Завантажені: суд по Насірову перенесли на наступний рік

Завантажені: суд по Насірову перенесли на наступний рік
Суд над підозрюваним у корупції відстороненим головою ДФС Романом Насіров перенесли на 19 січня. Фото: УНІАН

Шевченківський районний суд Києва оголосив перерву у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, повідомляють "Українські новини".

Наступне засідання призначено на 19 січня через завантаженість суду.

На вимогу сторони захисту, звинувачення мало зачитати весь текст обвинувального акту, який, за словами прокурора САП Романа Симківа, містить 780 сторінок.

При цьому, за відведену на судове засідання годину, захист встиг прочитати лише 30 сторінок, після чого був зупинений судом.

"Відповідно, наступна стадія дослідження доказів ще не скоро буде. Можливо, це 3-4, можливо, більше місяців, коли ми зможемо викликати свідків, коли ми зможемо показати зібрані документи", – зауважив Симків.

Сам Насіров, коментуючи вимогу захисту про необхідність зачитування обвинувального акту в повному обсязі, пояснив, що, на його думку, там "немає нічого, що стосується обвинувачення", а сама справа складається з "цитування податкового кодексу та цитування іншого законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каблучка за 94 тис. грн, святковий Насіров - з'явилися подробиці весілля заступника міністра

10 листопада прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо Романа Насірова. Йому загрожує до 6 років в'язниці.

За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Завантажені: суд по Насірову перенесли на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути