Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 15:07

Затримали "регіонала", якого підозрюють у скоєнні замаху на Кернеса

У ніч на п"ятницю затримали депутата Московської райради Харкова Олега Медведєва. Цю інформацію "Медіапорту" підтвердили джерела в правоохоронних органах

За даними "Медіапорта", Медведєва підозрюють в організації замахів на однопартійця, секретаря міськради Геннадія Кернеса. За фактом порушена кримінальна справа.

Геннадій Кернес підтвердив, що знає про арешт Медведєва, але від коментарів відмовився.

"Я не буду нічого коментувати, щоб не нашкодити слідству. Адже я в першу чергу зацікавлений в розкритті цієї справи", - пояснив свою позицію Кернес.

Олег Медведєв був обраний депутатом Московської райради за списками Партії регіонів. У липні минулого року він потрапив до лікарні швидкої і невідкладної допомоги з діагнозом "численні різані рани обличчя" - на нього напали пізно вночі: коли він повертався додому, в під"їзді його чекали троє невідомих. Правоохоронці тоді не пов"язували те, що трапилося ні з політикою, ні з бізнесом.

Олег Медведєв днями повернувся з-за кордону, де проходив курс лікування.

За останні три роки Геннадій Кернес чотири рази опинявся в епіцентрі НП. Всі чотири інциденти обійшлися без жертв, в трьох випадках - постраждала машина секретаря міськради.

Влітку 2004-го невідомі підпалили автомобіль Кернеса, у той час - депутата міськради. Через декілька місяців, в жовтні, вибуховий пристрій спрацював під машиною, припаркованою біля будинку на вулиці, де живе Кернес. Вибух прозвучав рано вранці, в машині і біля неї нікого не було. Вибуховою хвилею вибило вікна в перших поверхах сусідніх будинків.

Наступний вибух - в січні цього року стався біля готелю "Національ". Вибуховий пристрій - пакет, начинений металевими кульками і обрізками арматури, - невідомі прикріпили до ялинки біля входу в готель. Саморобна бомба вибухнула в мить, коли Геннадій Кернес заходив в "Національ", де у нього офіс.

Рівно через півроку,у червні, аналогічний вибуховий пристрій спрацював біля будівлі міськвиконкому, коли з нього виходив секретар міськради, пише Медіапорт.

Зараз ви читаєте новину «Затримали "регіонала", якого підозрюють у скоєнні замаху на Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути