середа, 28 лютого 2007 09:51

Заступник Червоненка: Проти губернатора Запоріжжя готується провокація

Стосовно запорізького губернатора Євгена Червоненка розроблена кампанія, спрямована на його дискредитацію. Про це на прес-конференції заявив його перший заступник Олександр Бєрєжной.

Бєрєжной наголосив, що володіє копією відповідного документу. Він також дав зрозуміти, що облдержадміністрації відомі замовники піар-кампанії.

"Я думаю, що це фальшивка, провокація. Однак скажу, що цим займалися підготовлені люди. Я пізніше скажу, хто. Дуже вгадуються технології, що застосовувалися під час виборів", - сказав заступник.

Поштовхом до здійснення кампанії, спрямованої проти Червоненка, є правовий аналіз договорів між облдержадміністрацією і ДП "Запоріжжяавтотранссервіс".

Відповідно до договорів, виконавча влада області передала підприємству свої повноваження в сфері організації і підготовки тендерів на автоперевезення пасажирів, розробку відповідних маршрутів, проведення сертифікаційних робіт та інші дії.

В аналізі документу також наводиться перелік статей законів України, Конституції й актів Кабінету міністрів, яким нібито суперечать договори.

При цьому в правовому аналізі вказується, що укладання даних договорів "привело до того, що з обласного бюджету щорічно протиправно передається ДП "Запоріжжяавтотранссервіс" до півтора мільйона гривень".

У той же час "дії Євгена Червоненка кваліфікуються як зловживання владою або службовим становищем, що потягнули тяжкі наслідки", додається в аналізі.

Кроки по подальшому розвитку кампанії полягають у поширенні відповідної інформації через ЗМІ, направлення запитів по вищевикладених фактах у силові структури, організації мітингів і зборі підписів з вимогою відставки губернатора.

Крім того, документ припускає встановлення наметового містечка перед облдержадміністрацією, проведення акції "Обрізання всім бажаючим", а також вручення Червоненку на сесії облради прапора Ізраїлю.

Організація і виконання даних акцій за планом покладається на депутатів облради і громадську молодіжну організацію "Слов"янська гвардія", відому своєю радикальною спрямованістю.

У самій СГ причетність до кампанії по дискредитації Червоненка заперечили. Також лідер найбільшої фракції в облраді – Партії регіонів – Павло Матвієнко заявив, що йому нічого не відомо про наміри депутатів будь-яких фракцій брати участь у плані контр-кампанії по дискредитації губернатора, пише "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Заступник Червоненка: Проти губернатора Запоріжжя готується провокація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути