Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 17:58

Зареструвалися 9 кандидатів у мери Києва

Київська міська територіальна виборча комісія у перший день виборчої кампанії зареєструвала вже дев"ять заяв від осіб про намір балотуватися на посаду Київського міського голови. Про це УНІАН повідомив секретар КМТВК ЮрійЛозовський.

За його словами, це самовисуванці, серед яких вже відомі по попередніх виборчих кампаніях у Києві Любов Халецька та Вадим Гладчук. Інші 7 заяв отримані від осіб, які раніше не балотувалися.

За інформацією Лозовського, також до комісії надійшло три повідомлення про проведення партійних конференцій щодо висунення кандидатів у депутати Київради та на посаду Київського міського голови – від УРП "Свободи", від Зеленої партії та від "Райдуги". Він зазначив, що тервиборчком, згідно з законодавством, має бути поінформований про проведення цих конференцій за 5 днів.

Подані заяви мають бути розглянуті у КМТВК впродовж п"яти днів. Вже у п"ятницю, як повідомив Лозовський, відбудеться засідання тервиборчкому, на якому будуть розглянуті документи від осіб, які мають намір балотуватися, і буде прийнято рішення, кому з них видавати підписні листи, а кому – ні.

Сьогодні, 26 березня, розпочалася офіційна кампанія виборів Київського міського голови та депутатів Київради.

Висунення кандидатів у мери та до Київради починається з 26 березня і закінчується 15 квітня. Утворення виборчих дільниць має завершитись до 4 квітня.

Самі вибори відбуватимуться 25 травня з 7.00 ранку до 22.00, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Зареструвалися 9 кандидатів у мери Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути