Ексклюзиви
четвер, 03 жовтня 2019 17:10

Законопроект від ОПЗЖ загрожує тим, хто хоче вийти з Російської церкви і приєднатись до ПЦУ

Громади і священнослужителі можуть зазнавати тиску з боку правоохоронців через бажання вийти з єдності з Московським Патріархатом і доєднатись до Православної церкви України. Про це свідчить новий законопроект від депутатів Опозиційного блоку "За життя".

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук депутат фракції політичної партії "Європейська Солідарність" Ростислав Павленко.

"У мережі знайшли документ, який потребує пильної уваги. Генеральний прокурор, за листом Голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, доручає відповідним підрозділам "опрацювати" і "надати пропозиції та зауваження" по вельми знакових законопроектах", – наголосив парламентар.

За його словами, законопроекти, внесені вони депутатами Опозиційної платформи "За життя", стосуються – "недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей" (1089 і 1089-1), а також – "внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій" (1107).

 

"При цьому, у останньому проекті чітко не визначено, що таке "перешкоджання" і довільне тлумачення цієї норми на місцях дасть ще один важіль тиску на громади і священнослужителів, які бажають вийти з єдності з Московським Патріархатом", – заявив Ростислав Павленко.

Депутат зауважив, що мотиви депутатів від ОПЗЖ ініціювати такі проекти законів зрозумілі.

"Але для чого "опрацьовувати" ці вигадки українській прокуратурі? Чи не побачимо механізми з арсеналу колишніх "регіоналів" невдовзі в руках нинішньої влади?" – наголосив політик.

"Дивні справи. У контексті останніх подій – насторожують", – резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект від ОПЗЖ загрожує тим, хто хоче вийти з Російської церкви і приєднатись до ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути