середа, 12 вересня 2018 14:05

Законність декларування активістів перевірять у суді

Законність декларування активістів перевірять у суді
Електорнне декларування для антикорупційних активістів можуть визнати неконституційним. Фото: Детектор медіа

Конституційний суд відкрив справу щодо електронного декларування для антикорупційних активістів.

Про це написала у уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

"Е-декларування антикорупційних активістів можуть визнати неконституційним. Учора надвечір я отримала ухвалу Конституційного Суду про відкриття провадження за моїм поданням. Я вважаю, що оскаржувані норми Закону України "Про запобігання корупції", за які Верховна Рада проголосувала ще у березні минулого року, не відповідають Основному Закону. Вони встановлюють додаткові обмеження дискримінаційного характеру, порушують право людей на особисте та сімейне життя, принцип рівності громадян і багато інших основоположних засад. Додаткове навантаження на громадянське суспільство в Україні суперечить європейським цінностям, до запровадження яких ми так прагнемо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа на мільярд: детективи завершили розслідування щодо компаній нардепів із БПП

27 березня 2017-го президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації. 28 березня європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявив, що українське керівництво провалило виконання власних обіцянок, не скасувавши е-декларування для активістів.

13 червня Денісова направила до Конституційного Суду подання з вимогою скасувати е-декларування для громадських активістів. Крім неї, цього вимагають 65 народних депутатів і 86 громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «Законність декларування активістів перевірять у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути