четвер, 17 жовтня 2019 09:12

Закон про прослуховування НАБУ і ДБР набув чинності

Закон про прослуховування НАБУ і ДБР набув чинності
Закон про прослуховування НАБУ і ДБР набув чинності. Фото: Голос України

Сьогодні, 17 жовтня, набув чинності закон №187-IX. Він дозволяє Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань здійснювати прослушку незалежно від Служби безпеки України.

Згідно з документом, зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж покладається на уповноважені підрозділи не тільки Нацполіції, але і НАБУ і ДБР. При цьому НАБУ дозволили наймати не тільки чинних, але і позаштатних співробітників, пише "Голос України".

Із КПК вилучаються "правки Лозового", які прийняли 2017-го, про порядок обчислення та продовження термінів досудового розслідування, призначення та проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Законом зберігається право оскарження повідомлення про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" збереться спеціально заради Мінських домовленостей

Президент України Володимир Зеленський 15 жовтня підписав цей закон. Парламент 4 жовтня в повторному другому читанні прийняв законопроект №1009 авторства глави держави. Комітет ВР із питань правоохоронної діяльності рекомендував нардепам схвалити проект закону в другому читанні, але не дозволяти прослуховування депутатів ВР і не піднімати питання про зняття депутатської недоторканності остаточно в цьому документі.

Зараз ви читаєте новину «Закон про прослуховування НАБУ і ДБР набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути