пʼятниця, 30 травня 2008 20:30

За прем"єра Ющенка травнева інфляція була вищою - експерт

Заяви Президента України про те, що "травень був традиційно дефляційним місяцем", не відповідають дійсності, сказав координатор економічних програм Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській Академії Сергій Кисельов.

За його словами, насправді, як свідчать дані Державного комітету статистики, за весь час української незалежності лише один раз у травні спостерігалася дефляція – в 2002 році.

"У 1998 і 2003 роках інфляція була на рівні 0%. У всі інші роки у травні спостерігалося зростання цін, а найбільшим за останні 10 років воно було в травні 1999-го (за прем"єрства Валерія Пустовойтенка) і 2000-го (за прем"єрства Віктора Ющенка) – відповідно 2,4% і 2,1%", - зауважив експерт.

На думку С.Кисельова, якщо травнева інфляція цього року зафіксується на рівні, близькому до 1%, на який вже посилався Президент, то це буде непоганим результатом до попередніх місяців. Виходить, сказав він, що у травні інфляція буде втричі нижчою, ніж у квітні, і взагалі найнижчою з кінця минулого літа.

Починаючи з вересня 2007 року місячний рівень інфляції нижче 2% не опускався, отже, у травні 2008 р. Україна матиме найнижчу інфляцію за останні 9 місяців, додав експерт.

Як повідомлялося, сьогодні, 30 травня, Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на засіданні Ради національної безпеки та оборони України, зазначив, що завжди у травні в Україні спостерігається дефляція, натомість цього року планується, що інфляція у травні становитиме 1%. "Це є жовта картка. Це є свідченням, що дії, які протягом 5 місяців вживаються владою, є неефективними", - сказав Президент, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «За прем"єра Ющенка травнева інфляція була вищою - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути