Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 14:34

За жбурляння яєць у нардепа активістам світить до 7 років тюрми

За жбурляння яєць у нардепа активістам світить до 7 років тюрми
Олег Барна під час інциденту. Фото: automaidan.org.ua

Поліція повідомила про підозру в побитті курячими яйцями народного депутата Олега Барни активістам Автомайдану Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику.

Про це "Українській правді" розповіли в організації.

З отриманої підозри випливає, що 13 липня поруч із Верховною Радою в Києві активісти перекрили дорогу Барні, який йшов до ВР, та нанесли йому удари, "у тому числі використовуючи заздалегідь заготовлені курячі яйця".

Правоохоронці заявляють: Хаджинов, тримаючи в руці яйце, наніс нею Барні удар по лівому плечі, а Пушак і Мельник по разу вдарили курячими яйцями по голові.

Таким чином, кажуть правоохоронці, активісти вимагали від депутата голосувати за зняття недоторканості з кількох нардепів.

Підозру оголосили за статтею "погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча, легкі чи середні тілесні ушкодження". Карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Як повідомив один з керівників Автомайдану Олексій Гриценко, за його інформацією, підозра лежала в поліції понад місяць. "А команда надійшла після того, як Автомайдан з'їздив до Луценка", - сказав він.

За словами автомайданівців, у день інциденту, 13 липня, Барна заявив у бік активістів, що ті "не є народом", і спробував закрити рот протестувальникам. У відповідь у нардепа полетіли яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценкові нагадали про стару кружку і ходку в тюрму

9 грудня учасники Автомайдану організували автопробіг "Ковдра для генпрокурора". Проїхали від столичного парку ім. Олександра Пушкіна до будинку Юрія Луценка в селі Стоянка під Києвом.

Зараз ви читаєте новину «За жбурляння яєць у нардепа активістам світить до 7 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути