Ексклюзиви
неділя, 20 січня 2019 13:56

За кожним били у дзвін пам'яті: у Києві вшанували "кіборгів"
24

Фото: president.gov.ua

У Меморіальному комплексі в Міністерстві оборони вшанували пам'ять загиблих захисників донецького аеропорту. Там зібралися рідні та близькі загиблих воїнів.

У церемонії взяли участь президент Петро Порошенко з дружиною Мариною, а також керівництво Міноборони та Генштабу.

Під час пам'ятного заходу зачитували ім'я кожного бійця, який загинув у Донецькому аеропорту, після чого били в дзвін пам'яті. Ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна тримали у руках портрети загиблих героїв.

"Запекле протистояння українських воїнів з російськими агресорами в Донецькому аеропорту завершилося наприкінці січня. Не витримали стіни. А українські воїни вистояли, не зламалися, не зігнулися і здобули безсмертну славу... Захисники Донецького аеропорту заклали основу для нашої перемоги. І вона прийде. Дай Боже, щоб одного дня на мирному і звільненому Донбасі ми з вами зібралися на злітній смузі", - сказав Порошенко.

Потім виступила сестра одного з кіборгів, а також заспівали пісню на честь захисників донецького аеропорту. Президент поспілкувався з рідними "кіборгів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбудуємо аеропорт Донецька - Порошенко

20 січня Україна вшановує подвиги захисників Донецького аеропорту. Саме в цей день 2015 року бойовики підірвали новий термінал. Зруйновані стіни летовища накрили своїх останніх захисників. Так завершилася 242-денна оборона ДАП. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення. Аеропорт обстрілювали з артилерії, "Градів", мінометів і танків, пускали газ, працювали снайпери.

Зараз ви читаєте новину «За кожним били у дзвін пам'яті: у Києві вшанували "кіборгів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути