Ексклюзиви
субота, 29 вересня 2007 12:26

За кордоном зможуть проголосувати 433 тисячі українців

Міністерство закордонних справ України запевняє, що 115 дільниць закордонного виборчого округу готові до проведення позачергових виборів.

Заступник голови МЗС Микола Маймескул констатував, що враховуючи різницю у часі, голосування українських громадян розпочнеться вже в суботу о 23 годині та закінчиться 1 жовтня о 8 годині ранку за київським часом.

На дострокових парламентських виборах за кордоном зможуть проголосувати 433 тисячі українців, повідомляє "Німецька хвиля".

Під час уточнення виборчих списків МЗС додатково включило 12,5 тисяч громадян, які стали на консульський облік, або не були внесені до списків через інші причини.

Маймескул зазначив, що завдячуючи широкій інформаційній кампанії у консульствах, реалізувати своє виборче право зможуть більше українців.

Фальсифікацій в закордонному виборчому окрузі він не прогнозує, однак визнає, що проблеми будуть, оскільки на деяких дільницях має голосувати велика кількість виборців.

Зокрема на одинадцяти дільницях у Німеччині, Ізраїлі та Молдові голосуватиме майже 10 тисяч громадян, ще на тридцять дільниць прийдуть по 2 тисячі українців.

Також Маймескул додав, що МЗС та робоча група, яка координує організацію виборів за кордоном, від суботи працюватимуть у цілодобовому режимі, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «За кордоном зможуть проголосувати 433 тисячі українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути