Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 11:50

Взимку Богдан збирався піти до ЦВК як журналіст "1+1" — "Схеми"

Взимку Богдан збирався піти до ЦВК як журналіст "1+1" — "Схеми"
У ЦВК підтвердили — Богдана справді акредитували від ТСН. ФОТО: "РБК-Україна"

У лютому 2019 року програма "ТСН" телеканалу "1+1" просила акредитувати нинішнього керівника Офісу президента Андрія Богдана для роботи у Центрвиборчкомі як журналіста. Це було за 2 місяці до першого туру президентських виборів.

Про цей факт біографії дізналися журналісти-розслідувачі програми "Схеми".

Вони оприлюднили перелік 15 журналістів, яких подавали для акредитації у ЦВК. Прізвище Богдана було першим з приміткою "кореспондент".

У ЦВК підтвердили — Богдана справді акредитували від ТСН.

"Утім, "Схемам" не вдалося розшукати матеріалів Андрія Богдана на офіційному сайті телеканалу "1+1" – як кореспондента. Водночас, там знайшлося відео про самого Андрія Богдана за 2018 рік – як кандидата в народні депутати. У березні 2018 року ТСН присвятили декілька матеріалів його судовій тяганині за мандат народного депутата", — вказують журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти знову накопали компромат на Богдана

Чинний нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко, який раніше очолював "1+1", не зміг пригадати такого журналіста як Андрій Богдан. Мовляв, не може пам'ятати всіх, може Богдана взяли поза штатом. "Схеми" також надіслали офіційний запит до телеканалу.

"Такий документ – це пропуск на той момент в державне приміщення Центрвиборчкому. Чи скористався цим правом Богдан і з якою саме метою – достеменно невідомо".

Андрій Богдан став головою Офісу президента Володимира Зеленського 21 травня 2019 року.

За час на посаді подав до суду на журналістів програми "Схеми" та "Суспільне". А саме до Валерії Єгошиної, Максима Савчука і Наталії Седлецької, а також "Національної суспільної телерадіокомпанії України", тобто суспільного мовника. Позов стосується захисту честі, гідності та ділової репутації. Він вимагає спростувати оприлюднені журналістами дані про його перельоти в Росію та в напрямку Білорусі. Зокрема, він оскаржує кількість перельотів – каже, що їх було менше, аніж зазначено в матеріалі.
Олександр Данилюк, який пішов з посади секретаря РНБО, заявив, що Богдана треба звільнити через конфлікт інтересів у справі ПриватБанку. Він є юристом Коломойського.
Зараз ви читаєте новину «Взимку Богдан збирався піти до ЦВК як журналіст "1+1" — "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути