Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 14:17

Видворення дипломатів РФ: постпред України в ЄС пояснив нейтралітет окремих країн

Видворення дипломатів РФ: постпред України в ЄС пояснив нейтралітет окремих країн
Уряди 11 країн Європи вирішили не висилати російських дипломатів. Фото: ТСН

Деякі країни-члени Євросоюзу не доєднуються до видворення російських політиків із власних мотивів. При цьому жодна не сумнівається у причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля.

Про це сказав постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба в ефірі "112 Україна".

"За моєю інформацією, немає жодної країни-члена Європейського Союзу, яка б ставила під сумнів причетність Росії до атаки в Солсбері. Ті, хто не приєднався до акції з вислання дипломатів, просто мають свої внутрішні міркування, хочуть бути м'якшими до Російської Федерації", - сказав Кулеба.

Він пояснив, чому країни видворяють різну кількість представників РФ.

"У кожній країні дипломатична присутність Російської Федерації вимірюється різними цифрами. Десь - десятки, десь - сотні. Відповідно до ідеальної пропорції дипломатичної присутності обирають, скількох треба вислати. Другий чинник - це сигнал Російській Федерації, наскільки жорсткою є позиція держави у цьому питанні", - зазначив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висилай дипломатів правильно" - мережі реагують на масове видворення росіян

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися 24 країни. Найбільше дипломатів висилають США та Велика Британія - 60 та 23 відповідно. На 3-му місці Україна - 13 росіян.

Зараз ви читаєте новину «Видворення дипломатів РФ: постпред України в ЄС пояснив нейтралітет окремих країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути