Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 18:59

Всі рішення КС за підписами Станік є діючими

Голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак підкреслює дію всіх рішень КС за підписами Сюзанни Станік, указ про призначення якої суддею Конституційного Суду 3 квітня відмінив Президент України Віктор Ющенко.

Про це Андрій Стрижак заявив сьогодні, 8 квітня, на прес-конференції в Києві, відповідаючи на питання журналістів, передає УНІАН.

Голова КС відзначив, що існує єдиний момент, коли рішення КС може бути переглянуте, а саме: відповідно до ст. 68 закону України про Конституційний Суд, рішення суду може бути переглянуте в новому виробництві, якщо будуть виявлені нові обставини у справі, які не були відомі і враховані на час розгляду справи.

"До того часу, поки не буде ухвалене рішення про відміну або не відміну рішень, вони є діючими", - відзначив Стрижак.

Кажучи про правомочність відкликання Сюзани Станік своїх підписів з-під рішень КС, які приймалися судом за її участі, Андрій Стрижак відповів: "Законна ця процедура чи ні, суд (КС) вирішить", оскільки саме вчора від Сюзанни Станік надійшло представлення про відклик її підписів з-під рішень КС.

Нагадаємо, 1 травня 2007 року Президент України Віктор Ющенко звільнив Сюзанну Станік з посади судді КС у зв"язку з порушенням присяги.

25 березня в 2008 році Верховний Суд України відновив Сюзанну Станік на посаді судді КС.

2 квітня Президент відновив Станік на посаді судді КС відповідно до рішення Верховного Суду України від 25 березня.

3 квітня Віктор Ющенко відмінив указ Президента від 25 березня 2004 року а 368 "Про призначення Сюзанни Станік суддею Конституційного Суду України".

4 квітня Станік надіслала до голови і суддів КС лист, в якому відзначила, що тимчасово відкликає всі свої підписи з-під документів КС з 22 квітня 2004 року до третього квітня 2008 року "на період рішення у встановленому законодавством України порядку питання відповідності Указу Президента України від 3 квітня 2008 року в 297/2008 Конституцій України і законам України".

56 народних депутатів України вчора, 7 квітня, звернулися до Конституційного Суду з представленням про конституційність указу Президента Віктора Ющенка про відміну указу його попередника Леоніда Кучми про призначення Сюзанни Станік суддею КС.

"Вчора в КС поступили два документи. Перший - звернення Сюзанни Романовни Станік (про відкликання своїх підписів з-під рішень КС, прийнятих за її участі), другий, - представлення 56 народних депутатів про перевірку на конституційність Указу Президента", - сказав Андрій Стрижак. В той же час він відзначив, що не даватиме оцінку указу Президента.

"Давати якусь оцінку указу Президента або зверненню Станік до суду вважав би некоректним, тому що звернення не до мене, а в КС", - сказав Андрій Стрижак.

В той же час він повідомив, що дані документи зараз попередньо вивчаються суддями КС. Після того, як буде встановлено, чи підлягають вони тлумаченню КС, суд приступить безпосередньо до конкретної роботи над цими клопотаннями, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Всі рішення КС за підписами Станік є діючими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути