Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 12:52

ВР не підтримала жоден законопроект про референдум

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні проект закону "Про всеукраїнський референдум", внесений народним депутатом України ОлександромЛавриновичем (фракція Партії регіонів). За нього проголосував 221 народний депутат (при необхідних 226) із 447 зареєстрованих у залі.

Також ВР не підтримала законопроект з аналогічною назвою, внесеним народним депутатом України Юрієм Ключковським (фракції блоку НУ-НС). За проголосувало 38 із 447 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Як зазначив під час обговорення О.Лавринович, внесений ним законопроект передбачає "можливість реалізації права громадян і внормування діяльності органів державної влади". За його словами, альтернативний законопроект Ю.Ключковського "передбачає суттєве розширення повноважень Президента України всупереч Конституції України і рішенню Конституційного Суду, який постановив, що перелік його повноважень є визначеним і розширенню не підлягає". На засіданні парламенту народний депутат України Микола Кравченко (фракція КПУ) зазначив, що жодний із цих законопроектів в разі його прийняття як закону "політично не вигідний" Президенту України Віктору Ющенку. За його словами, якщо у квітні на самміті в Бухаресті все-таки буде прийнято рішення про приєднання України до плану дій щодо НАТО, то в такій ситуації Президенту не вигідне існування законодавчої бази для проведення референдуму, зокрема щодо підтримки ініціативи зі вступу в НАТО.

М.Кравченко наголосив, що навіть якби був прийнятий один із цих законів, В.Ющенко його б не підписав. Він зазначив, що відсутність такого закону дає можливість Президенту України відмовитись від проведення референдуму, посилаючись на те, що немає сучасного дієвого закону, згідно з яким такий референдум можна було б провести.

Після того, як жоден законопроект не набрав необхідної кількості голосів голова Верховної Ради Арсеній Яценюк з сарказмом сказав "Приїхали!" і оголосив перерву в роботі парламенту. Народні депутати продовжать роботу о 12:40, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ВР не підтримала жоден законопроект про референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути