четвер, 18 січня 2018 08:12

Уперше високопосадовці побилися на публіці

Уперше високопосадовці побилися на публіці
Леонід Черновецький та Юрій Луценко поштовхалися в секретаріаті президента Віктора Ющенка. Фото: УНІАН

18 січня 2008 року у будинку секретаріату президента відбулася сутичка між тодішніми міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким.

Того дня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене земельним питанням. На ньому Черновецький заявив, що Луценко погрожував посадити його сина у в'язницю, якщо не отримає землю в столиці.

Коли президент Віктор Ющенко і глава секретаріату Віктор Балога залишили залу засідань, Луценко вдарив Черновецького.

"Я привів приклади земельного "бєспрєдєлу" і розкрадання тисяч гектарів землі в Києві, не називаючи прізвища мера... Після цього взяв слово Черновецький, який сказав дослівно: "Віктор Андрійович, Луценко вимагав у мене землю нібито для міліціонерів і якщо я не дам – обіцяв арештувати мого сина". Я був у шоці... Пройшло 20 хвилин, засідання РНБОУ завершилося. Президент подякував за плідну роботу і разом з керівниками відійшов. Я покликав Черновецького і сказав йому, що він брехун і просто падлюка, бо так нормальні люди не роблять... Після цього Черновецький, як він веде себе все життя, підступно вдарив ногою мене по коліну, яке болить з часів Майдану (Помаранчевого. - Gazeta.ua). У відповідь я дав ляпаса Черновецькому. Це бачили всі губернатори. Відкритою долонею я дав чоловічого ляпаса. Я не буду вибачатися – бо вважаю, що це абсолютно підлий вчинок: оббріхувати мене за те, що я не робив. Але підло при цьому ховатися за спину президента. І підло бити чоловіка по коліну під столом", - пояснив пізніше Луценко.

"На засіданні РНБОУ я сказав, що Луценко в присутності чотирьох чоловік вимагав у мене земельну ділянку вартістю кілька мільйонів доларів. І на мою відмову він погрожував посадити сина. Після засідання РНБОУ він вискочив із натовпу і вдарив мене двічі в місце, яким чоловіки зазвичай пишаються, і вдарив кулаком в обличчя. Його тут же відтіснили кілька глав адміністрацій", - розповів свою версію Черновецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парасюк потрапив у новий скандал з побиттям

Зараз Юрій Луценко очолює Генеральну прокуратуру.

Леонід Черновецький обіймав посаду мера столиці до 2012 року. 12 вересня цього року Служба безпеки України оголосила Черновецького в розшук. Його підозрюють у незаконному будівництві вертолітного майданчика на Парковій дорозі. Генеральна прокуратура повідомила колишньому меру Києва про підозру у зловживанні службовим становищем.

Зараз ви читаєте новину «Уперше високопосадовці побилися на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути