середа, 07 листопада 2012 05:59

Скориставшись "шовковим планом", Франція ризикує втратити 30 мільярдів доларів

Скориставшись "шовковим планом", Франція ризикує втратити 30 мільярдів доларів
ФОТО:cit.ua

Прем'єр Франції Жан-Марк Еро представив комплекс заходів щодо підвищення конкурентоспроможності приватного бізнесу, що включає введення податкових пільг на 20 мільярдів євро і врівноважений збільшення ПДВ. Політик визнав, що правлячі в країні соціалісти мають намір використовувати багато положень "шокового" плану.

Згідно з цими пропозиціями, у Франції може бути знижений податок на фонд заробітної плати, внаслідок чого бюджет ризикує втратити 30 мільярдів доларів. Одночасно допускається підвищення загального соціального внеску, з відрахувань на який планується реорганізувати професійну освіту в країні.

Варто зазначити, що президент Франсуа Олланд користується репутацією супротивника "шокових" заходів, повідомляє ІА "Росбалт". Замість різких змін глава держави віддає перевагу поступовим крокам до підвищення конкурентоспроможності компаній.

У вересні уряд представив проект бюджету, який передбачає найжорсткіші за останні 30 років заходи економії. Відповідно до документа, передбачається скорочення державних витрат на 36,9 мільярда доларів.

Раніше генеральний директор Світової організації торгівлі (СОТ) Паскаль Ламі заявив, що економіка Франції стала менш конкурентоспроможнішою не тільки порівняно з Китаєм, але і порівняно з Європою. Ламі після зустрічі з Олландом заявив, що Президент усвідомлює необхідність реформ на ринку праці.

"Я думаю, що французький президент і уряд країни знають про необхідність глибоких реформ. Вони дозволять модернізувати країну, яка чинить опір змінам, так як більшість французів вважають свою країну щасливим місцем, оточеним страшним світом", - сказав глава СОТ.

Зараз ви читаєте новину «Скориставшись "шовковим планом", Франція ризикує втратити 30 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути