пʼятниця, 20 липня 2012 10:24

Водіїв Януковича й Азарова навчають відстрілюватися від терористів

Водіїв Януковича й Азарова навчають відстрілюватися від терористів
Водій високопосадовця повинен вміти влучно стріляти з різних положень під час руху автомобіля. Фото: tsn.ua

Водіїв для президента та іншого високого керівництва готують на спеціальній базі СБУ.

Як повідомляє кореспондент ТСН, шоферів VIP-персон навчають п'ять років перед тим, як відправити в автопарк президента чи прем'єр-міністра. Потім проводять постійні тренування - кілька разів на рік.

Навчання починається з прикрученого до столу керма. Навички мають вкорінитися у м'язову пам'ять на випадок стресу і поранень. Безпека - пріоритет для водія Управління держохорони. Для того, щоб тільки потрапити у цю групу, треба пройти суворий відбір, зокрема, і працівникам ДАІ.

"Бажаючих прийти в супроводження дуже багато людей, ну дуже великий відбір. Це не один десяток років терба попрацювати", - розповів викладач.

Під час навчань імітують справжні напади терористів на колону. Від водіїв вимагають тримати обидві руки на кермі, але вчать вести авто й однією. Це на випадок поранення чи необхідності відстрілюватися.

"Він повинен знати в певному обсязі елементи рукопашного бою, вміти влучно стріляти з різних положень і під час руху автомобіля також", - розповів керівник Центру профпідготовки Інституту управління держохорони Володимир Євграфов.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв Януковича й Азарова навчають відстрілюватися від терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути