Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 14:23

Влада посилено розпродає країну за кредити МВФ - Рабінович

Влада посилено розпродає країну за кредити МВФ - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович каже, що підвищення прожиткового мінімуму на 78 гривень є знущанням над народом у порівнянні з ростом цін

Намагаючись отримати черговий кредит від Міжнародного валютного фонду, нинішня влада посилено розпродає країну - цю практику необхідно припинити. Таку думку народний депутат, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович висловив в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"У МВФ і Світовому банку днями заявили про готовність і надалі співпрацювати з українським урядом за умови, що наша влада збільшить податковий тягар для пенсіонерів, надходження до Пенсійного фонду за рахунок зборів з громадян та збільшить експорт лісу в ЄС. Виходить, що керівництво країни фактично розпродає Україну за кредити так званих "партнерів", - обурився політик, підкресливши, що при такому підході МВФ в Україні слід було б заборонити.

Крім зростання податків, Рабінович різко розкритикував і уявне підвищення прожиткового мінімуму. За словами депутата, його розміри залишають українцеві лише 2 варіанти, щоб вижити: або "пахати" на кількох роботах, або красти.

"На жаль, в Україні прожитковий мінімум встановлюють ті, що живуть по прожитковому максимуму. Така соціальна політика змушує українця або пахати на двох-трьох роботах, або красти. Прожити на наш прожитковий мінімум неможливо. Я за це знущальне "покращення" на 78 гривень не голосував, тому що це ганьба", - підкреслив парламентарій.

Він пояснив, що підвищення прожиткового мінімуму на 78 гривень є знущанням над народом, у порівнянні з ростом цін.

"Влада зобов'язана задуматися про доходи громадян, тому що подачка у вигляді 78 гривень добавки до прожиткового мінімуму - це знущання, враховуючи зростання цін та інфляцію. За 78 гривень зараз можна купити хіба що кілька шматків сиру. Уряду пора чесно признатися, що їх мета - залишити в країні тільки рабів, які будуть цю владу обслуговувати. Решта українців їх не цікавлять", - впевнений народний депутат.

Прокоментував Вадим Рабінович і заяву президента України Петра Порошенка про можливість проведення найближчим часом референдумів щодо приєднання України до Євросоюзу та НАТО. Лідер "За життя" відзначив, що його політична сила вже давно заявляє про необхідність питати народ про те, якою країною вони бачать Україну.

"Я з першого дня в політиці говорив, що потрібно будувати в Україні "Швейцарію Східної Європи". У Швейцарії всі основоположні державні питання виносяться на референдум. Влада повинна радитися зі своїм народом - це правильно. Наша політична партія давно заявляє про те, що влада повинна запитати у людей, якою країною вони бачать Україну, якою вони бачать державу тощо", - сказав парламентарій.

У той же час політик акцентував увагу на тому, що сьогодні проводити референдум щодо вступу України до НАТО неактуально, оскільки в Альянсі "нас не чекають".

"Інша справа, що референдум щодо вступу в НАТО сьогодні для України не є актуальним. В Альянсі нас просто не чекають. Про це днями заявив і колишній посол США в Україні Стівен Пайфер. З таким же успіхом ми можемо запитати в людей, хочуть чи вони полетіти на Марс. Результат не важливий, тому що транспортування на іншу планету людство поки забезпечити не може. Нам, як кажуть в народі, "дали гарбуза на сватанні", але ми не перестаємо принижуватися", - висловив обурення Вадим Рабінович.

Він нагадав, що міжнародна політика повинна бути виваженою і прагматичною, привівши в приклад політику Вірменії, яка є членом Митного союзу і при цьому підписує угоду про асоціацію з ЄС.

"До речі, недавно Україна примудрилася посваритися з Вірменією. Так ось її дипломати не дарма їдять свій хліб, тому що вони зараз підписують угоду про асоціацію з ЄС, працюють над безвізовим режимом, та при цьому Вірменія - член Митного союзу. Міжнародна політика повинна бути виваженою і прагматичною. А у нас політикани напрошуються в гості до тих, хто їх не чекає, і видають це за зовнішню політику! Треба відстоювати українські інтереси - ось і вся політика", - констатував лідер партії "За життя".

Зараз ви читаєте новину «Влада посилено розпродає країну за кредити МВФ - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути