Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 19:48

Влада обі*ралася - журналіст про справу Шеремета

Влада обі*ралася - журналіст про справу Шеремета
Рік тому Зеленський з Аваковим збиралися на брифінгу по справі Шеремета і робили заяви.

Суд у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета затягуватимуть настільки, наскільки буде воля діючої влади. Про це Gazeta.ua сказав журналіст та режисер Руслан Горовий.

"Всі ці суди, які відбуваються ось уже рік, це така гра у м'яч. Який кидають одна сторона іншій. Прокуратура з поліцією у бік захисту. А захист – назад.

А в цей час як мінімум три долі абсолютно зламані. Вже зрозуміло, що по трьом людям пройшлися катком. Ще до того, як суд виніс хоч якесь рішення", - каже журналіст.

"Вони обісралися дуже знатно. Заявити: все вже фактично довели. Ще й у присутності глави держави. А назад відкотитися – ніхто такого не зробить. Це у цивілізованих країнах, коли помиляються – ідуть у відставку. А в нас можна зробити все, що хочеш і навіть не вибачаючись. Влада просто буде до кінця відстоювати свою позицію.

Або чекають, що все затихне, щоб зрулити ситуацію із меншими для себе наслідками. Або навпаки намагаються підігрівати ситуацію наскільки можна. Щоб прихильники затриманих все більше розпалювалися. Якби була доказова база, то ніхто б не робив ці качелі", - каже він.

"Теперішня влада не є демократичною, тільки грається у демократію. Звикли, що "я начальник - ти дурак", "ти начальник – я дурак". Виросли з совка.

Всі ті, хто заявляли "ось спіймали вбивць, ось є беззаперечні докази", мають понести покарання. Яке, це звісно не мені вирішувати. Але воно має бути", - говорить Руслан Горовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненко написав листа

21 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва продовжив тримання під вартою обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка до 19 грудня.

Іншу обвинувачену Юлію Кузьменко залишили під цілодобовим домашнім арештом. Їй вдягли електронний браслет стеження. Яні Дугарь продовжили строк дії зобов'язання.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. А президент Володимир Зеленський казав: "Імовірні вбивці сьогодні були затримані. Дуже багато відповідей ми отримали".

Зараз ви читаєте новину «Влада обі*ралася - журналіст про справу Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути