понеділок, 16 серпня 2010 17:50

Влада веде Україну до диктатури - експерт

Влада веде Україну до диктатури - експерт

Заяви інтелігенції, журналістів про утиски і диктатуру в країні не є безпідставними.

Про це в коментарі кореспонденту сказав політолог Михайло Басараб.

"Скотитися до диктатури дуже легко і просто. Не обов'язково, щоб вулицями їздили танки. Ззовні може здаватися, що в країні суспільний спокій, але насправді все не так", - наголосив експерт.

"І коли "регіонали" кажуть, що ми не йдемо до диктатури - це лукавство. Бо якою законотворчою діяльністю займається влада? Дії влади спрямовані на конституційну зміну влади, вибудовується жорстка вертикаль, яка може блискавично виконувати будь-які забаганки вищого керівництва держави. Журналістів б'ють, є спроби закрити телеканали. Хіба це не підстави говорити, що ми скочуємось до диктаторської держави. Підстав більше, ніж достатньо",- підкреслив політолог.

Він також заявив, що дії інтелігенції правильні.

"Вона використовує негласний мандат суспільства, щоб виступати певними моральними мірилами. Інтелігенція не просто має можливість про це говорити. Вона зобов'язана волати на весь світ, що в нас робиться", - підкреслив Басараб.

Він також вважає, що заяви Андруховича матимуть відголос.

"Однак, навряд чи вони зможуть розчулити Януковича. В його двері стукати безрезультатно. Але те, що робить Андрухович надзвичайно важливо, щоб сформувати на Заході адекватну картину того, що відбувається в Україні", - зазначив він.

"Андрухович не політик. І митцям значно швидше повірять. Він має справити враження на західних політиків, аби вони тисли на таких, як Янукович. І Януковичу не все одно, що про нього скажуть на Заході. Це факт. Бо він прекрасно розуміє, що ще кілька таких заяв на Заході і до нього виникне немало запитань", - резюмував аналітик.

Раніше, відомий український письменник Юрій Андрухович заявляв, що за Януковича країна розвернулася на 180 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Влада веде Україну до диктатури - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути