субота, 19 вересня 2020 15:08

Влада скорочує гроші на армію - Порошенко

Влада скорочує гроші на армію - Порошенко
П'ятий президент заявив, що влада не хоче витрачати гроші на ЗСУ. Фото:facebook.com/petroporoshenko

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що для нинішньої влади розвиток Збройних сил України не в пріоритеті. На його думку, про це свідчить скорочення витрат на армію в проекті бюджету на 2021 рік, а також наказ про введення штрафів за вогонь, який вчора оприлюднили в ЗМІ.

"Змушені визнати – ця влада не любить армію. Це полягає не тільки в тому, що скоротили витрати на армію України, яка перебуває у стані війни. А й у наказі, який вийшов учора. Вони мають намір штрафувати воїна, який відкриває вогонь після нападу на нього окупанта, і навіть не соромляться. Вони кажуть, що це в їхньому розумінні, шлях до миру", – сказав п'ятий президент під час обласної партійної конференції у Вінниці.

Порошенко додав, що натомість влада хоче збільшити фінансування силових органів, яких використовують "в ручному режимі" для переслідування опозиції, волонтерів і патріотів.

"На армію і на солдата у них грошей немає, а на силові структури є. На 40% зросли витрати на ДБР. Чому зросли витрати? Тому що їх дуже люблять, а люблять те, що вони встановили світовий рекорд Гіннеса — проти Петра Порошенка порушено 58 кримінальних справ, найбільше в світі", — заявив екс-президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугам Народу" вигідно програти вибори - Арахамія

Лідер "Європейської Солідарності" зазначив, що через такі дії влада підриває позиції України в міжнародних судах. Також він додав, що останні півтора роки були непростими для всіх патріотів-державників — про це свідчать кримінальні справи проти Софії Федини та Марусі Звіробій, і жорстоке побиття Володимира Балуха, який зараз бореться за життя.

У партії "Європейська Солідарність" сподіваються, що політв'язень Кремля Володимир Балух, який зараз бореться за своє життя після жорстокого нападу, зможе взяти участь у місцевих виборах на чолі партійного списку до Київської обласної ради.

Зараз ви читаєте новину «Влада скорочує гроші на армію - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути