Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 20:43

Влада сфальсифікувала закон про боротьбу з коронавірусом - ЄС
3

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" надіслали депутатське звернення до Офісу Генерального прокурора та в ДБР з вимогою розпочати розслідування щодо невідповідності тексту закону про боротьбу з коронавірусом і законопроекту, який голосувався під час пленарного засідання. Звернення підписали Микола Княжицький, Ірина Фріз, Микола Величкович, Михайло Бондар, Марія Іонова, Софія Федина та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом. У понеділок на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)". Серед іншого, закон повинен був підтримати громадян у період карантину, зокрема орендарів та звільнити їх від плати за користування майном (але залишити сплату комуналки і деяких інших платежів)", – написав на своїй сторінці у мережі Facebook Микола Княжицький.

"У початковому тексті закону було написано: "наймач звільняється від плати за користування майном". Однак, після оприлюднення документу дана норма відображена у зовсім іншій редакції, а саме: "наймач може бути звільнений від плати за користування майном". Тож виходить, що ця норма жодним чином не захищає орендаря та не покращує його становище. Наголошую, що депутати за таке не голосували!" – додав народний депутат.

Політик наголосив, що такі дії є неприпустимим порушенням закону з боку влади.

"І це означає, що вже після голосування, при підготовці законопроекту на підпис Разумкову і Зеленському, хтось у Верховній Раді чи в Офісі президента цинічно замінив його. Дуже сподіваюся, що вище керівництво держави про це не знало і свідомо не порушувало закон", – зазначив Княжицький.

Зараз ви читаєте новину «Влада сфальсифікувала закон про боротьбу з коронавірусом - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути