Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 17:50

Вирок Саакашвілі відповідає європейській практиці - Кононенко

Вирок Саакашвілі відповідає європейській практиці - Кононенко
Нардеп Ігор Кононенко заявив, що ситуація з Михеілом Саакашвілі - питання авторитету нашої держави. Фото: РБК-Україна

Той спосіб, у який екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі було видворено з України за рішенням суду, відповідає законодавству ЄС та європейській судовій практиці. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"Щодо ситуації з паном Саакашвілі, то з цього приводу в мене чітка позиція – закон один для всіх. Те, що відбувалося на польсько-українському кордоні, і коли був прорив кордону, а потім ще низка порушень закону, які не личать пану Саакашвілі", – сказав Ігор Кононенко.

На думку народного депутата Кононенка, треба зважати на те, що це також питання авторитету нашої держави і те, як ми виглядаємо перед закордонними партнерами.

"Ще раз скажу – закон єдиний для всіх. Суд прийняв те рішення, яке він прийняв. Те, що суд прийняв абсолютно законне рішення щодо питання реадмісії, підтвердили і наші сусіди в Польщі, бо вони прийняли Міхеіла Саакашвілі. Їм були надані всі документи. І якщо б Україна таким чином порушила якісь міжнародні закони, реакція ЄС була би зовсім іншою", – заявив в ефірі Ігор Кононенко. Та зазначив, що особисто знає Міхеіла Ніколозовича з 2007 року, і по-людськи досить добре до нього ставиться.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Саакашвілі відповідає європейській практиці - Кононенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути