Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 18:17

Вілкул уже позиціює себе як кандидат у президенти. Треба бути дуже обережним із його переслідуванням — Суслов

Вілкул уже позиціює себе як кандидат у президенти. Треба бути дуже обережним із його переслідуванням — Суслов
Вілкул уже позиціює себе як кандидата у президенти. Фото: obozrevatel

"Усі ці подання набувають характеру цькування опозиційних сил і опозиційних депутатів. Тим більше, все це пов'язане з початком передвиборної боротьби. А Вілкул, нагадаємо, вже позиціює себе як одного з кандидатів у президенти. В цих умовах це виглядає як спроба вибити одного з реальних кандидатів, який претендує бути представником Південно-Східної частини України", - сказав у ефірі NewsOne міністр економіки 1997 – 1998 рр. Віктор Суслов, коментуючи засідання регламентного комітету ВР, на якому розглядалося повторне подання генпрокурора про зняття недоторканності з Олександра Вілкула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Вілкула ГПУ може прийти за депутатом із будь-якої фракції - експерт

Під час засідання Вілкул надав докази того, що обвинувачення ГПУ були сфальсифіковані.

Суслов зазначив: "Дуже схоже, що все це подання політично мотивоване. Звичайно, остаточно це встановити може суд, якщо справа дійде до суду. Але дуже багато чого депутати можуть зрозуміти з самого вмісту матеріалів.

Якщо те, що говорить Вілкул, документально підтверджується: і збереження землі в державній власності, і той факт, що прийняті раніше, ще в 2011 році, рішення не оскаржувалися ні прокуратурою, ні якимись зацікавленими організаціями, не було звернень до суду, то, звичайно, так чи інакше, ці документи говорять на користь Вілкула".

Зазначимо, що під час засідання регламентного комітету щодо зняття недоторканності з Вілкула з'ясувалося, щоб "вибити" свідчення проти Вілкула, прокуратура тримала свідка взимку в неопалювальній камері.

Свідка - екс-голову Дніпропетровської райдержадміністрації, 70-річного Вадима Кобиляцького - без рішення суду прокуратура помістила в грудні 2017 року в неопалювальну камеру і вимагала надати неправдиві свідчення проти Вілкула. Але навіть в цих умовах Кобиляцький не погодився обмовити нардепа. Він підписав компроміс, запропонований прокуратурою, що йому нібито телефонували з приймальної облдержадміністрації. Заяву свідка депутати отримали під час засідання.

За підсумками засідання Регламентний комітет Верховної Ради відклав публікацію свого рішення після розкритої фальсифікації в матеріалах ГПУ проти Вілкула.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул уже позиціює себе як кандидат у президенти. Треба бути дуже обережним із його переслідуванням — Суслов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути