четвер, 04 серпня 2022 20:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні продемонструвала повну безпорадність і нерішучість ООН – Кучма

Війна в Україні продемонструвала повну безпорадність і нерішучість ООН – Кучма
Війна в Україні продемонструвала повну безпорадність та нерішучість ООН - Кучма. Фото: Дарка Оліфер

Своєю позицією щодо України Організація Об'єднаних Націй продемонструвала світові свою повну безпорадність і нерішучість.

А заграванням з російським агресором вона нагадує Лігу Націй перед Другою світовою війною, заявив другий президент України Леонід Кучма в інтерв'ю BBC.

"Я думаю, що після нашої перемоги й перемоги демократії над авторитаризмом фашистського ґатунку багато міжнародних організацій потребуватимуть докорінного переформатування, бо вони не працюють. Вони продемонстрували повну неефективність саме тоді, коли мали діяти найактивніше й рішуче", – сказав Кучма.

На його думку, питання допомоги західної спільноти є доволі неоднозначним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма: не треба розраховувати, що Путін ось-ось помре

Так, для другого президента стала прикрим розчаруванням позиція деяких країн, які не входять до ЄС чи НАТО.

"Не хочу називати їх, але якщо у вашій власній історії були неймовірно страшні випробування геноцидом, то можна було б очікувати, що ви виявите солідарність з українським народом, якому нині теж фактично оголошена війна на знищення! Але ж ні, страусяча поза, голова в пісок", – зазначив Кучма.

Кучма також не розділяє критику на адресу канцлера Німеччини Олафа Шольца, який гальмує надання Україні німецької зброї.

"Економічна допомога нашій державі з боку Німеччини є величезною і важливою, а гуманітарна місія німецького народу в допомозі українським біженцям просто вражає", – наголосив колишній президент.

Також він прокоментував критику на адресу президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Коли в нас звинувачують президента Туреччини Ердогана в тому, що він продовжує підтримувати контакти з Москвою, я хочу сказати лише два слова: "Байрактар" і Босфор. Перше стало паролем нашого спротиву на самому початку, коли українська армія навіть не мріяла не те, що про "Гаймарс", а й взагалі про будь-яку сучасну західну зброю", – зазначив він.

За його словами, друге слово (Босфор. – Gazeta.ua) задовго до "Гарпунів" стало додатковою запорукою того, що російський десант не висадиться в жодному з українських чорноморських міст.

"Тому, що Туреччина не пропускає через протоку додаткові "русскіє воєнниє кораблі", – зазначив Кучма.

Кучма також наголосив, що західної допомоги Україні сьогодні достатньо, щоб не програти. Але для перемоги цього замало.

Також, за його словами, найдраматичнішим є те, що Україна потрапила в цілковиту залежність від західних постачань зброї.

"Частина Заходу справді прагне рішучої української перемоги над Путіним. Іншу частину така перспектива не влаштовує. Тож можливості й плани нашого військового командування багато в чому вимушено залежать від того, яка ставка зараз переважає у грі Заходу", – наголосив Кучма.

Росія продовжує використовувати "сирійський" досвід" – тотально знищує цивільну інфраструктуру й мирне населення шляхом завдання ракетно-авіаційних ударів.

Також противник нарощує сили для ведення тривалих бойових дій на Запорізькому й Херсонському напрямках. І розконсервовує техніку.

Поповнення сил і засобів Росія здійснює через Керченський міст і територію Криму. Також півострів використовують як плацдарм для особового складу й озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні продемонструвала повну безпорадність і нерішучість ООН – Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути