Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 21:00

Відомий блогер порадив, як міняти прокурорську систему

Відомий блогер порадив, як міняти прокурорську систему
В Україні прокурорські слідчі перетворилися на армію писарів, вважає блогер Сергій Іванов. Фото: відкриті джерела

В Україні прокурорські слідчі перетворилися на армію писарів. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав блогер, колишній прокурор Сергій Іванов.

"Треба ліквідувати інститут досудового слідства, багатотисячну армію писарів. Бо наші слідчі не розкривають злочини. Винятково оформляють у відповідності до портновського Кримінально-процесуального кодексу (перший заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов розробляв КПК, який запрацював у 2012 році. - Gazeta.ua) якісь-там слідчі дії. Підшивають мільярдні папери. Це тупикова і зайва ланка в тілі правоохоронної системи. У 99% випадках злочини розкривають оперативні служби, детективи НАБУ.

Потрібно міняти саму правову доктрину кримінальної юстиції. Щоб оперативники збирали докази, прокуратура їх оцінювала і далі передавала в суд із присяжними. Як це роблять у США. Тоді і суди будуть дійсно владою. А прокуратура забезпечуватиме принцип змагальності в суді", - пояснив він.

"Всі резонансні справи у новітній історії України вже вбиті. Їх позатягували, а свідки зникли", - також зауважив Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А я, дурень, думав жінка тисячоліття в Україні - це боєць на фронті чи волонтер" - блогер розкритикував дружину генпрокурора

20 листопада сплив п'ятирічний термін дії перехідних положень Кримінально-процесуального кодексу. Генеральна прокуратура втрачає функцію слідства і має передати розслідування важливих злочинів, пов'язаних з корупцією та високопосадовцями, Державному бюро розслідувань і Національному антикорупційному бюро.

Зараз ви читаєте новину «Відомий блогер порадив, як міняти прокурорську систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути