понеділок, 24 квітня 2017 14:12

"Відбувається революція" - українці ініціюватимуть імпічмент Аґрамунта

"Відбувається революція" - українці ініціюватимуть імпічмент Аґрамунта
Українська делегація ініціюватиме зміни в регламент, які дозволять оголосити імпічмент президенту ПАРЄ. Фото: zn.ua

Представники від України в ПАРЄ вимагають від президента асамблеї Педро Аґрамунта скласти повноваження. У випадку відмови планують добитися його імпічменту.

Про це повідомив член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко у коментарі "112 Україна".

"Відбувається справжня революція в Парламентській асамблеї Ради Європи. Такого ніколи не було. Представники всіх найбільших політичних груп встали і почали вимагати пояснень від президента Аґрамунта про його поїздку разом з російськими парламентаріями в Сирію, де він спілкувався з президентом Асадом...

Ініціатором цього стала українська делегація. Ми налаштовані дуже рішуче. Домагатимемося як мінімум, щоб він перестав вести засідання, передав його комусь іншому. Далі ми розглянули питання перебування його на посаді. Можливо, проголосували б вотум недовіри. На жаль, у регламенті немає такої процедури. Я у своєму виступі вимагав добровільної відставки від Аґрамунта. Це був би найправильніший вихід. Якщо він не піде на це, є ще варіант спочатку прийняти зміни до регламенту, щоб ми могли оголосити імпічмент президенту. Після цього перейти до відповідного голосування", - пояснив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко звинуватила президента ПАРЄ у знищенні Асамблеї

20 березня російський "Первый канал" повідомив, що до сирійського Дамаску прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аґрамунтом.

Зараз ви читаєте новину «"Відбувається революція" - українці ініціюватимуть імпічмент Аґрамунта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути