Ексклюзиви
середа, 05 січня 2022 13:10

Від Ніагари до "Буковелю": як минають "короткі відпочинки" Зеленського
5

4 січня президент Володимир Зеленський приїхав на курорт "Буковель" в Івано-Франківську область. Розташувався в готелі Radisson Blu Resort Bukovel, у якому зупинився олігарх Ігор Коломойський, повідомило вчора видання "Українська правда".

Через 1,5 год. після публікації президент написав у Facebook, що "подорожував із Києва до Буковелю для короткого зимового відпочинку". А Коломойський сказав про збіг.

На минулій пресконференції Зеленський заявив журналісту Михайлу Ткачу: "Завдяки вам у мене більше немає місця в Києві, де я можу відпочивати. Я жива людина й маю право. Завдяки вам мої діти не можуть бути без охорони. Вони майже нічого ніде не святкують".

Президент не вперше вирушає на неофіційні відпочинки, про які довідуються журналісти.

Gazeta.ua нагадує про відпочинки Зеленського за два роки й сім місяців на посаді президента.

Ніагарський водоспад і "Ліга сміху"

У липні 2019 року президент літав із робочим візитом на три дні в Канаду. 4 липня тодішній керівник Офіса президента Андрій Богдан публікував фото відпочинку з подружжям Зеленських на Ніагарському водоспаді. Це робили перед відльотом.

  Богдан із Зеленськими на тлі Ніагари
Богдан із Зеленськими на тлі Ніагари

27 липня Зеленський показував у Facebook, як відпочиває в Одесі на пляжі.

Автор: Facebook.com/zelenskiy95
 

Напередодні ходив на концерт "Ліги сміху" на морвокзалі. Глядачів пропускали через металошукачі, забирали пластикові пляшки й стакани.

Париж

У грудні того ж року Зеленський три дні був у Парижі. Тоді він прилітав на зустріч із керівниками країн "нормандської четвірки" 9 грудня, давав пресконференцію за підсумками. Однак на практиці візит до Парижа виявився триденним - і певні його елементи нагадували туристичну поїздку, писав редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко.

Делегація прибула до Парижа в неділю. Зеленський гуляв вулицями французької столиці з друзями з ОП. А речниця Юлія Мендель публікувала в Instagram відео з-під Ейфелевої вежі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Iuliia Mendel (@iuliia_mendel)

Офіційна ж частина візиту Зеленського до Парижа розпочалася лише в понеділок о 15:00 за місцевим часом. Закінчилася програма після 1:00. Але Зеленський повернувся до Києва у вівторок надвечір. Вартість одномісного номера зі сніданком у п'ятизірковому Sofitel, де зупинялася команда президента, стартувала від €500 за ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2022-й почався для Зеленського з нових фотожаб

"Буковель"

На початку січня 2020-го в мережі з'явилися світлини відпочивальників гірськолижного курорту "Буковель", які фотографувалися із Зеленським.

  Фото публікували в Instagram 1 січня 2020-го
Фото публікували в Instagram 1 січня 2020-го

З повідомлень ЗМІ, президент зупинявся в п'ятизірковому готелі Radisson Blu Resort. Найдешевший номер там тоді коштував від 11 тис. грн. Також писали, що новий рік у "Буковелі" зустрічав Коломойський.

Торік Зеленський теж відпочивав на гірськолижному курорті. Був у "Буковелі" 6-7 січня. Тоді міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що президент не порушував карантин, поїхав на Прикарпаття до введення січневого локдауну.

Оман

5 січня 2020 року ЗМІ повідомляли, що Зеленський із родиною таємно виїхав в Оман. Відпочивав поблизу столиці країни, міста Маскат, у п'ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel. Одна ніч у президентському люксі там коштувала приблизно €4 тис.

  Зеленський під час відпочинку в Омані
Зеленський під час відпочинку в Омані

Через 2 год. після публікації Офіс президента повідомив, що Зеленський із родиною прилетів до Оману власним коштом.

"У глави держави заплановані зустрічі на найвищому рівні. В Омані Володимир Зеленський обговорить торгово-економічну співпрацю двох країн, зміцнення дипломатичних відносин і залучення інвестицій в Україну", - написав ОП.

Зеленський повернувся майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з'ясували, що президент повернувся чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 того ж дня, коли тим самим бортом в Оман прилетів секретар ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Після візиту Зеленського в Оман в Україну не надійшло жодних інвестицій із цієї країни.

День народження Єрмака на держдачі

Торік у листопаді президент відгуляв день народження керівника Офіса Андрія Єрмака на державній дачі "Синьогора" біля села Гута в Івано-Франківській області. Використовували державні гелікоптери для доправлення гостей.

  Фотоколаж: "Українська правда"
Фотоколаж: "Українська правда"

Після розголосу в ЗМІ Зеленський підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС для перельотів і що літав із Єрмаком. Також сказав, що перед днем народження Єрмака полетів у Гуту з родиною, щоб відпочити.

Коли керівник ОП святкував, в Івано-Франківську область прилітав бізнес-партнер Коломойського.

Новорічне привітання президента було довшим за попереднє й тривало 21 хв. У ньому Зеленський заявив, що олігархів налякали.

Зараз ви читаєте новину «Від Ніагари до "Буковелю": як минають "короткі відпочинки" Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути